Corina Cretu: CE are interes in construirea infrastructurilor in statele mai putin dezvoltate

Comisia Europeana (CE) are interes in construirea infrastructurilor in statele mai putin dezvoltate si care au nevoie ”stringenta” de dezvoltarea infrastructurii rutiere, a declarat comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu.

Corina Cretu a declarat, miercuri, in cadrul unei vizite pe santierul Autostrazii Turda - Sebes, impreuna cu ministrul Trasporturilor, Ioan Rus, ca aceasta este un proiect important pentru reducerea timpului de calatorie pentru persoane si marfuri, dar si pentru reducerea accidentelor rutiere, scrie Mediafax.

"Scopul prezentei mele este de a arata interesul pe care CE il are in construirea infrastructurilor, mai ales in statele mai putin dezvoltate si care au aceasta nevoie stringenta de dezvoltare a infrastructurii rutiere. Autostrada Turda - Sebes este un proiect important si din punct de vedere al reducerii timpului de calatorie pentru persoane si marfuri, dar cel mai important cred ca este reducerea accidentelor rutiere. Judetul Cluj este unul dintre judetele cu cele mai multe accidente rutiere si Romania are un trist record legat de accidente rutiere. Speranta noastra este ca aceste autostrazi sa fie nu numai mai rapide, ci si mai sigure fata de drumurile care exista acum. Speram ca, dupa aprobarea Masterplanului de transport, sa putem da drumul proiectelor de mare amploare. Sunt convins ca Ministerul Transporturilor va veni cu proiecte mature, care vor duce la dezvoltarea regiunilor”, a spus Cretu.
Aceasta si-a exprimat speranta ca in cei cinci ani de mandat "cat mai multe regiuni sa se dezvolte si sa treaca de la statutul de regiuni mai putin dezvoltate la regiuni in tranzitie”.

Cretu a adaugat ca Romania este impartita in opt regiuni, din care sapte sunt considerate mai putin dezvoltate. "Cred ca Ardealul si Banatul au sanse sa se dezvolte, sa treaca in alta categorie, trebuie sa asiguram echilibrul cu regiunile din Moldova, sa ajutam si Republica Moldova. Regiunile din Estul Europei fac progrese importante pentru a prinde din urma tarile din Vest”, a afirmat Cretu.

Citeste si:
Corina Cretu: Credeti ca mi-a fost usor sa plec din PSD dupa 29 de...
Corina Cretu: Credeti ca mi-a...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri