”Incet dar sigur, cu acest tip de consultare intram in normalitate. Cred ca este un nou pas facut spre o altfel de politica, o politica a normalitatii. Urmatorul pas, sigur, este ca aceste discutii sa se si concretizeze in proiecte asteptate si de politicieni si de cetateni”, a spus presedintele Iohannis, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca poate spune faptul ca, in urma consultarilor, ”suntem pe drumul cel bun”.

Iohannis a tinut sa precizeze ca sunt cateva proiecte de la precedentele consultari care au progresat, dar ”sunt si teme sensibile, unele dintre ele, precum votul pentru diaspora, care nu au facut progrese”.

Citeste si:

”Le-am luat astazi in discutie pe toate”, a mai declarat Klaus Iohannis.

S-a ajuns la un acord pe trei mari chestiuni, voi urmari cu mare atentie

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, dupa consultarile de la Cotroceni, cu partidele parlamentare, ca s-a ajuns la un acord pe trei mari chestiuni, adoptarea legii alegerilor locale, a legii finantarii partidelor si a campaniilor, legea alegerilor parlamentare si votul prin corespondenta.

Seful statului a precizat ca, in urma discutiilor cu reprezentantii partidelor parlamentare, o prima concluzie este ca ”exista un acord pe trei mari chestiuni”.

Astfel, potrivit lui Klaus Iohannis, s-a stabilit ca pana la jumatatea lunii mai, sa fie aprobate de Parlament si trimise spre promulgare legea privind alegerilor locale, si legea privind finantarea partidelor si a campaniilor electorale.