Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a declarat joi, dupa reuniunea PPE de la Sibiu, ca alegerile inseamna mult mai mult decat alegerea unui nou Parlament European, scrutinul fiind in acceptiunea sefului statului despre apararea valorilor fundamentale ale Uniunii Europene si o lupta impotriva celor care isi ascund incompetenta sub sloganuri nationaliste, scrie G4Media.

”La finalul lunii, cetatenii europeni sunt chemati la urne. Insa alegerile sunt despre mult mai mult decat alegerea Parlamentului European. Sunt despre a ramane uniti si solidari in apararea valorilor fundamentale ale familiei noastre europene, despre lupta impotriva celor care nu au nimic concret pentru oameni, dar isi ascund incompetenta sub sloganuri nationaliste. Viitorul Uniunii Europene depinde de noi”, a declarat presedintele intr-o conferinta la Sibiu alaturi de Joseph Daul, Manfred Weber si Ludovic Orban.

Seful statului a vorbit si despre lupta pentru apararea statului de drept in intreaga Uniune Europeana.

”Am asistat si in Romania si in alte tari membre ale UE la un asalt asupra statului de drept. Exista in continuare forte politice ai caror lideri vor sa se situeze deasupra legii, carora nu le convine cand institutii fundamentale ale statului de drept investigheaza si aduc la lumina faptele de coruptie si furtul din banii publici, fie ca sunt nationali sau europeni. Apararea statului de drept a devenit o sintagma care se aude tot mai des in Europa. Este misiunea noastra sa le explicam cetatenilor europeni ca aceasta nu este o chestiune de retorica politica, ci una de care depinde chiar viata de zi cu zi a fiecarui european. Mai simplu spus – daca statul de drept este amenintat, atunci fiecare cetatean are, mai devreme sau mai tarziu, de suferit. Romania este o tara profund europeana si asa va ramane si in viitor, iar pentru asta conteaza si votul pe care il veti da la referendum. Este vot – votul la referendum – pentru viitorul european al Romaniei”, a subliniat presedintele Klaus Iohannis.

”Va promit astazi aici, alaturi de familia mea politica, de puternicul Partid Popular European, ca Europa va fi mereu acasa in Romania si ca Romania va fi tot mai puternica si tot mai respectata in Uniunea Europeana”, a conchis seful statului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri