Demisie in echipa lui Iohannis: Tatiana Niculescu Bran se retrage din functia de purtator de cuvant

Tatiana Niculescu Bran a anuntat, marti, ca s-a retras din functia de purtator de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis, mentionand ca decizia a fost motivata de constatarea ca, in perioada decembrie 2014 - aprilie 2015, colaborarea sa cu presa nu a fost cea pe care ar fi dorit-o.

"Azi, 21 aprilie, m-am retras din functia de purtator de cuvant, de comun acord cu Presedintele Romaniei. Decizia mea a fost motivata de constatarea ca in perioada decembrie 2014 - aprilie 2015, colaborarea mea cu presa nu a fost cea pe care as fi dorit-o", declara Tatiana Niculescu Bran, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale citat de Mediafax.

Ea mentioneaza ca va sustine in continuare proiectul de tara al presedintelui Klaus Iohannis, indiferent de raporturile sale profesionale cu Administratia Prezidentiala. Tatiana Niculescu Bran a fost numita in 22 decembrie 2014 in functia de consilier prezidential, dupa ce Klaus Iohannis anunta, in 8 decembrie, pe cand era presedinte ales, ca aceasta va fi purtatorul sau de cuvant dupa preluarea functiei de sef al statului.

Niculescu Bran a fost intre 1995 si 2004 redactor la Radio BBC World Service, Sectia Romana de la Londra, iar intre 2004 si 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucuresti. Niculescu Bran a publicat, in 2006, primul roman non-fictional din literatura romana, "Spovedanie la Tanacu", urmat, in 2007, de "Cartea Judecatorilor". Cele doua romane, in dramatizarea autoarei, au devenit piese de teatru. "Spovedanie la Tanacu" a avut premiera la New York in 2007, in regia lui Andrei Serban. Acelasi volum a inspirat, de asemenea, filmul "Dupa dealuri" al lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.

Citeste si:
Iohannis susține că pașaportul de vaccinare să fie folosit în scop...
Iohannis, despre pașaportul...
Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri