Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a a spus ca acum este o alta conjunctura politica si trebuie reluate discutiile de la principiile si temele revizuirii Constitutiei, in timp de senatorul PSD Ion Chelaru a aratat ca, in prezent, comisia se afla in faza de redactare a raportului asupra proiectului de revizuire.

"Suntem intr-o alta conjuctura politica si in acest moment dorim sa modificam Constitutia, dar in niste conditii in care sa ne putem afirma tezele si credintele noastre", a afirmat Nicolaescu. "Suntem in faza de redactare a raportului pe reviziuire, dumneavoastra propuneti sa o luam inapoi", a replicat Chelaru.

Membrii comisiei au decis, in final, sa se intalneasca in 12 mai, pentru a vedea care sunt temele principale agreate de partide pentru a vedea daca exista un consens, sau daca activitatea comisiei isi mai are rostul.

Citeste si:

Dupa sedinta, presedintele comisiei de revizuire a Constitutiei, Ion Chelaru a declarat ca a constat o schimbare de opinie a parlamentarilor liberali si nu crede ca, in perioada urmatoare, se va putea desfasura activitatea normala a comisiei.

"Din pacate, am constatat o anumita schimbare a colegilor de la PNL, care probabil au o alta opinie in privinta actulalului proiect, desi impreuna am lucrat doi ani si jumatate.Intuind acest lucru ieri, la intalnirea de la presedinte, am ridicat aceasta chestiune. Dumnealui a spus ca sustine, in cadrul unui proces de modernizare a Romaniei, procesul de revizuire a Constitutiei. Am rugat sa puna in discutia colegilor liberali. Efectele le-am vazut astazi, in sensul in care nu cred ca, in perioada urmatoare, vom putea desfasura activitatea normala a comisiei, colegii liberali urmand sa aiba o opinie, dupa ce vor reanaliza textele asupra carora au lucrat impreuna cu noi. Sunt dezamagit, dar o sa-mi treaca, asta este in politica, intotdeauna parereile de la inceput nu sunt cele de la sfarsit", a explicat Chelaru.

El a adaugat ca, in conditiile in care nu exista intelegere politica, este discutabila activitatea comisiei in continuare. "In aceasta comisie nu se pot lua decizii decat cu votul a doua treimi, in conditiile in care nu exista si o intelegere politica, este discutabila activitatea in continuare a comisiei. Imi pare rau, este o activitate de doi ani si jumatate, a trecut un proiect de CC, Comisia de la Venetia, inca sper la bunele intentii si la ideea de a face o Constitutie revizuita. Daca nu, o sa vedem la sedinta pe care am convocat-o in 12 mai care este si pozitia colegilor liberali, daca mai agreaza din textele adoptate, daca mai continuam procedura. Am dorit un proces de revizuire sa aseze Constitutia pe baze solide, sa limpezeasca raporturile intre institutiile statului, pentru a nu apela mereu la CC, sa introducem si notiunea de regiune in cadrul Constitutiei", a adaugat Chelaru.

Sursa foto: Mediafax