Scuzele PSD in fata Comisiei de la Venetia: USR e de vina pentru ca am dat legile astfel!

Scene halucinante la intalnirea dintre reprezentantii Comisiei de la Venetia si reprezentanti ai puterii si opozitiei, conform marturiilor de la fata locului. Astfel, senatorul USR Iulian Bulai scrie pe Facebook ca, asezat fiind intre Iordache si Nicolicea (PSD), acesta din urma explica membrilor Comisiei ca OPOZITIA s-a comportat huliganic in comisii si ca din cauza lor s-au strecurat greseli in deciziile finale. Intalnirea are loc joi, la aceasta ora, la o zi dupa ce Parlamentul a votat pe repede inainte sute de amendamente pe Codul Penal si de Procedura Penala.

“Datorita comportamentului opozitiei care a venit cu boxe (Stelian Ion, USR – n.r.), s-au strecurat unele greseli in deciziile finale ale comisiei speciale. Asa se scuza marele Nicolicea in fata celor care au venit sa ne intrebe de ce Romania o ia razna. Acestea sunt argumentele de gradinita ale omului propus spre a fi viitorul Ministru al Justitiei. Omul care se viseaza succesorul lui Tudorel Toader. Nu mai am cuvinte. Ne prapadim de ras la argumentele lui. Dar e de plans”, scrie deputatul USR.

Totodata, Vlad Gheorghe, USR, scrie pe Facebook cateva fragmente din intalnire.

"Tocmai ati afirmat ca daca CCR s-a pronuntat asupra unui text inseamna ca acesta e conform si cu recomandarile Comisiei de la Venetia?
Nicolicea: Da, exact.
Membru al delegatiei: Gresit, numai noi, Comisia de la Venetia, ne pronuntam pe conformitatea cu recomandarile noastre.
Iordache: Noi respectam ce zice CCR.

Live de la intalnirea cu delegatia Comisiei de la Venetia:
Membru al delegatiei din partea Comisiei: "urgenta a adus noi urgente si tot asa. Parlamentul nu isi face probleme in legatura cu atatea urgente invocate de Guvern?".

Iordache:"va recomand sa cereti raportul Inspectiei Judiciare care arata ca jumatate dintre magistrati au fost cercetati si li s-au ascultat telefoanele"
Adica acel raport prezentat doar la Antena 3 si nevotat de CSM.

Citeste si:
Ministerul Public va putea avea mai mulți angajați
CSM a avizat favorabil...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Live de la intalnirea cu delegatia Comisiei de la Venetia:
George Edward Dirca, USR: "Ma bucur ca ati revenit in Romania dar sunt trist pentru ca nu am avut niciun fel de progres in implementarea recomandarilor dvs.
S-au dat OUG-uri pe justitie tocmai pentru a se evita controlul constitutional pe ele".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri