Comisia de Monitorizare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat joi solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Venetia privind modificarea legilor justitiei. Liberalii atrag atentia ca parcursul legilor va trebui sa astepte, iar Curtea Constitutionala, de asemenea, va trebui sa tina cont de de opinia Comisiei, scrie Digi24.

"Victorie PNL! Modificarea Legilor Justitiei ajunge la Comisia de la Venetia! Comisia de Monitorizare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Venetia pentru exprimarea unui punct de vedere cu privire la modificarile Legilor Justitiei propuse de PSD si ALDE Dupa refuzul sistematic al celor de la PSD si ALDE de a cere opinia expertilor internationali in privinta propunerilor de modificare a legilor Justitiei, PNL a reusit sa obtina acest lucru prin intermediul parlamentarilor sai din cadrul APCE", transmite PNL.

Judecatorii Curtii Constitutionale vor trebui sa tina cont de opinia Comisiei de la Venetia

"PNL a folosit in acest demers o cale extraordinara de sesizare a Comisiei de la Venetia prin intermediul Comisiei de Monitorizare a APCE. In aceste conditii, CCR va trebui sa tina cont de opinia Comisiei de la Venetia in privinta modificarilor aduse Legilor Justitiei, asa cum a tinut cont si in alte cazuri. Parcursul legilor Justitiei va trebui sa astepte acum punctul de vedere al Comisiei de la Venetia", continua acestia.

Deputatul PNL Cezar Preda i-a solicitat pe 30 martie presedintelui Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Michele Nicoletti, pentru ca in 23 aprilie, prima zi a sesiunii APCE, sa se decida sesizarea Comisiei de la Venetia cu privire la modificarile aduse celor trei legi ale justitiei.

De asemenea, senatorul PNL Alina Gorghiu a inaintat presedintelui Comisiei juridice de la nivelul APCE, Frank Schwabe, o solicitare similara pentru ca acest for sa solicite opinia Comisiei de la Venetia in privinta modificarilor aduse legilor justitiei din Romania.

Legile au fost adoptate luni pentru a doua oara de catre Parlament dupa ce, initial, PNL le-a contestat, iar CCR a decis ca unele articole sunt neconstitutionale.

Cele trei legi ale justitiei - Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Legea 304/2004 privind organizarea judiciara si Legea 317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) - au fost adoptate in 26 martie pentru a doua oara de catre Parlament dupa ce, initial, PNL le-a contestat, iar CCR a decis ca unele articole sunt neconstitutionale.

Printre cele mai importante modificari la legile Justitiei se afla eliminarea presedintelui Romaniei din numirea conducerii ICCJ si corelarea prevederii din legea 303/2004 cu legea 317/2004.

Sursa foto: By Andrey_Kuzmin / Shutterstockcom

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri