Ultrafavoritul dreptei americane, Donald Trump, a câştigat, marţi seară, primarele republicane din statul New Hampshire în faţa rivalei sale Nikki Haley, deschizând calea către nominalizarea Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie împotriva lui Joe Biden, scrie Agerpres care citează AFP.

Potrivit proiecţiilor televiziunii americane, ultrafavoritul primarelor republicane şi fost preşedinte al Statelor Unite a câştigat scrutinul în New Hampshire, în faţa fostei sale ambasadoare la ONU, Nikki Haley, 52 de ani.

Dacă l-a felicitat pe Trump pentru victoria sa în acest mic stat din nord-est unde ea are mulţi partizani, Nikki Haley a afirmat că "cursa (este) departe de a fi încheiată". Şi i-a avertizat pe republicani că "o nominalizare a lui Trump ar fi o victorie pentru Biden" pe 5 noiembrie.

De la înfrângerea sa din noiembrie 2020, pe care nu a recunoscut-o niciodată în faţa preşedintelui Biden şi deşi se confruntă cu patru procese penale anul acesta, Trump este hotărât să-şi ia revanşa în noiembrie asupra rivalului său democrat.

"Toţi mă vor vota din nou (...). Biden este cel mai prost preşedinte din istoria acestei ţări", a afirmat Trump în apropierea unei secţii de votare din New Hampshire care organiza primare pentru ambele partide, republican şi democrat.

Pentru a-l înfrunta pe 5 noiembrie pe preşedintele în exerciţiu, Trump va trebui să fie nominalizat în această vară de convenţia partidului său, la finalul tuturor primarelor din statele americane în faţa singurei sale concurente aflat încă în cursă, Nikki Haley.

Primarele din New Hampshire, unde ultimele secţii de votare s-au închis la orele 20.00 (miercuri 01.00 GMT), au cunoscut o "participare foarte puternică", potrivit autorităţilor locale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri