Conform DNA, in perioada decembrie 2014 - martie 2015, Radu Pricop, in contextul unor discutii, i-a oferit fiului fostului presedinte al Republicii Moldova, Sergiu Lucinschi, ca solutie pentru obtinerea unei sume de doua milioane de euro de la un om de afaceri, incheierea cu acesta din urma a unui contract de imprumut.

Astfel, Sergiu Lucinschi trebuia sa declare, in mod nereal, in fata unui notar public ca, in perioada 2008-2010, i-ar fi imprumutat unui om de afaceri suma de doua milioane de euro.

"Prin aceasta conduita, inculpatul Pricop Radu Petru l-a instigat pe celalalt inculpat (Sergiu Lucinschi - n.r.) sa comita infractiunea de fals in declaratii, consumata la 17 martie, cu ocazia incheierii contractului respectiv", precizeaza sursa citata.
Radu Pricop a venit, miercuri, la DNA, unde procurorii i-au adus la cunostinta noilea acuzatii.

Citeste si:

In cursul zilei de marti, procurorii anticoruptie au extins urmarirea penala si pe numele lui Sergiu Lucinschi, pentru fals in declaratii si participatie improprie in forma instigarii, la infractiunea de fals intelectual.

Conform ordonantei procurorilor, in 17 martie, in fata unui notar public, Sergiu Lucinschi a declarat in mod nereal faptul ca, in perioada 2008-2010, a imprumutat un om de afaceri cu suma de doua milioane de euro.