"Am o strangere de inima, aceea ca vreau sa vad ziua in care legea (privind dublarea alocatiilor pentru copii - n.r.) va fi publicata in Monitorul Oficial fara sa existe vreo ordonanta de prorogare a acesteia", a afirmat intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL Prahova, , potrivit Mediafax. Alina Gorghiu a catalogat adoptarea acestui act normativ drept "o mare realizare" si a acuzat PSD ca s-a opus acestei initiative.

"Am batut la porti inchise in PSD. E o gluma proasta ca a iesit premierul si a anuntat ca sustine masura, cata vreme in sala de plen a scos cartela si nu a votat. Cel mai ingrijorator lucru este ca a anuntat ca nu stie daca are bani pentru aceste alocatii incepand cu anul viitor. Ma bucur ca anul acesta spune ca are bani si noi am spus, nu o data, de unde poate sa aloce si cum si va asigur ca, daca insista sa spuna ca nu are bani la anul, in 2016, il invit sa plece de la guvernare, le promit oamenilor ca un guvern liberal gaseste de unde sa aloce acesti bani pentru alocatii. Ar fi chiar culmea sa ne batem joc de acest lucru", a spus copresedintele PNL Alina Gorghiu.

Camera Deputatilor a decis, miercuri, dublarea alocatiilor de stat pentru copii, adoptand un amendament al liberalilor in acest sens la Ordonanta de urgenta 65/2015. Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, inainte de plecarea la Riga, ca si-a propus sa promulge legea care prevede dublarea alocatiilor pentru copii pe 1 iunie, daca ajunge in timp util la Cotroceni.

Sursa foto: Mediafax Foto