"Mi-a spus ca se va gandi (la solicitarea privind demisia-n.r.). Se va sfatui, probabil, cu colegi din partid si va lua, in consecinta, o decizie. Eu cred si sper ca decizia sa fie demisia", a spus Iohannis la TVR, intr-un interviu acordat dupa discutia cu Ponta de la Cotroceni.

In ceea ce priveste anuntul lui Ponta ca nu va demisiona, Iohannis a afirmat: "Aceste declaratii la cald sau la fierbinte, putem sa spunem in aceasta situatie, trebuie luate cu anumita rezerva. Eu sunt convins ca este nevoie de o zi sau doua in care lucrurile se decanteaza, se clarifica si, sper, in cursul saptamanii viitoare, sa avem un deznodamant al acestei etape din criza politica".

El a adaugat ca, indiferent cum sunt privite lucrurile, nu se poate face abstractie de ce s-a intamplat, vineri, la DNA, fiind un lucru care are si va avea urmari profunde in politica romaneasca.

Citeste si:

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, vineri, sa trimita solicitarea procurorului general in cazul lui Victor Ponta la Comisia juridica, aceasta urmand sa informeze cand intocmeste raportul, termenul maxim fiind de doua saptamani, a precizat secretarul Camerei Ion Ciolacu.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca, in conditiile in care DNA a comunicat ca premierul Victor Ponta este invinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunand ca, in opinia sa, este o "situatie imposibila" pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale.

1. Crezi ca Victor Ponta trebuie sa-si dea demisia din functia de premier dupa ce DNA a anuntat ca este urmarit penal?