Presedintele Iohannis a declarat, joi, dupa trimiterea in judecata a premierului Victor Ponta, ca "imaginea Romaniei are foarte mult de suferit", iar, din punctul lui de vedere, solutia la aceasta problema ar fi cea pe care a propus-o si in iunie, el vorbind atunci despre o demisie a premierului, scrie Mediafax.

"Situatia, dupa parerea mea, este din ce in ce mai problematica pentru prim-ministru, este din ce in ce mai problematica pentru Guvern si pentru PSD. Dar trebuie sa recunoastem ca imaginea Romaniei are foarte mult de suferit de pe urma acestei chestiuni. Sper sa se analizeze situatia cu toata raspunderea si cei care pot veni cu solutii sa vina cu solutii", a declarat presedintele.

Iohannis a aratat ca sustine in continuare solutia despre care a vorbit in iunie, el solicitand atunci premieurlui demisia. "Parerea mea nu s-a schimbat. Solutia cea mai simpla ar fi, cu siguranta, cea pe care am propus-o si in iunie", a precizat Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, in 5 iunie, ca, in conditiile in care DNA a comunicat ca premierul Victor Ponta este invinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunand ca, in opinia sa, este o "situatie imposibila" pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anuntat ca respecta pozitia publica a presedintelui Klaaus Iohannis, dar ca a fost numit la conducerea Guvernului de catre Parlament si numai Parlamentul il poate demite. Premierul Victor Ponta a fost trimis in judecata, joi, de procurorii DNA, pentru 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, alaturi de alte patru persoane, intre care senatorul Dan Sova si directorul Complexului Rovinari.

Citeste si:
Iohannis i-a cerut lui Orban sa candideze la Primaria Capitalei
Surse: Iohannis i-a cerut...

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata, in stare de libertate, pe Victor Ponta, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", in prezent prim-ministru, fiind acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor.

Dan-Coman Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii", in prezent senator, va fi judecat, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani. Sova a fost trimis in judecata sub control judiciar.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata, in stare de libertate, Laurentiu-Dan Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, si Laurentiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul.

Citeste si:
Chirurgul Mircea Beuran ar urma sa fie demis
Chirurgul Mircea Beuran ar...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ponta: Nu ne vom opune anticipatelor, dar nici nu vom ajuta