Victor Ponta a fost intrebat, la Romania TV, cum comenteaza declaratiile presedintelui Iohannis privind adoptarea motiunii de cenzura, in contextul in care trimiterea in judecata a premierul ar pune Romania intr-o situatie unica in Europa. "Eu ma intreb daca nu cumva domnia sa a facut presiuni sa fiu eu trimis in judecata, pentru ca deja aceste declaratii mi se par anormale din partea unui presedinte al Romaniei. Daca vorbim de presedintele PNL, sigur, doamna Gorghiu poate sa spuna ce-i trece prin cap sau ce nu-i trece prin cap, dar presedintele Romaniei ar trebui sa fie un pic mai echilibrat si sa ne trateze pe toti ca fiind cetateni ai Romaniei. Nu penelistii sunt cetateni de gradul unu, iar noi toti ceilalti suntem de gradul doi sau trei", a raspuns premierul, conform Mediafax.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, intrebat despre motiunea de cenzura a PNL, ca nu este implicat in aceste discutii, dar "ar fi un rezultat bun daca ar trece", adaugand: "cu un astfel de premier, trimis in judecata, suntem unici". Presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat, miercuri, in conferinta de presa de la Cotroceni, ce asteptari are de la motiunea de cenzura a PNL.

"Nu sunt implicat deloc in motiune si nici in negocierile dintre partide. Dar ar fi un rezultat bun daca ar trece motiunea. Romania are un premier trimis in judecata. Suntem unici, in sensul negativ", a afirmat Iohannis.