Intrebat luni seara, la Antena 3, de ce a avansat ipoteza ca presedintele Klaus Iohannis ar fi facut presiuni ca dosarul sau sa fie trimis in judecata si daca el chiar crede acest lucru, Victor Ponta a raspuns ca nu, dar ca seful statului greseste atunci cand vorbesste despre dosar sau despre motiunea de cenzura, pentru ca astfel poate atrage asupra sa suspiciuni de influentare a justitiei. "Cred ca presedintele greseste cand vorbeste despre dosar", a spus Ponta.

De asemenea, intrebat daca a vorbit vreodata cu presedintele despre dosarul sau, premierul a sustinut ca a existat o astfel de discutie, iar Klaus Iohannis nu a zis "nimic"."Da, la un moment dat i-am spus. (...) La momentul la care expertiza din dosar a aratat ca mi-am platit toate taxele ", a raspuns Ponta. Premierul a mai spus ca presedintele nici nu trebuia sa comenteze, pentru ca "nu asta este ideea", nu intra in atributiile sale sa comenteze dosare.

Ponta a adaugat ca relatia sa cu presedintele nu functioneaza asa cum trebuie si cum si-ar dori. Joi, Victor Ponta a sugerat ca presedintele Klaus Iohannis ar fi facut presiuni in dosarul sau. "Eu ma intreb daca nu cumva domnia sa (n.r. Klaus Iohannis) nu a facut presiuni ca sa fiu trimis in judecata? Ca deja aceste declaratii mi se par anormale din partea presedintelui Romaniei. Presedintele Romaniei ar trebui sa fie mai echilibrat si sa ne trateze pe toti ca fiind cetateni ai Romaniei. Nu pnl-istii sunt cetateni de gradul 1 si noi ceilalti de gradul 2 sau 3. Asa cred eu ca ar trebui sa fie normal", a declarat joi premierul la Romania TV.