"Premierul roman, Victor Ponta, a supravietuit motiunii de cenzura care viza Cabinetul sau, pe fondul suspiciunilor de coruptie. Cu toate acestea, acuzatiile pun sub semnul intrebarii aderarea Romaniei la UE, generand preocupari privind sistemul politic al tarii", comenteaza Sputnik. "Cum era de asteptat, premierul Ponta a supravietuit motiunii de cenzura depuse de opozitie (...)", adauga Sputnik intr-un articol intitulat "Acuzatiile de coruptie ridica semne de intrebare privind statutul Romaniei in cadrul UE", relateaza Mediafax.

"Scandalurile de coruptie si acuzatiile privind practici ilegale au generat semne de intrebare referitoare la statutul Romaniei de membru al Uniunii Europene, dupa aderarea impreuna cu Bulgaria, in anul 2007", adauga agentia de presa rusa, mentinand acuzatiile de coruptie la adresa lui Victor Ponta si problemele semnalate in cursul scrutinului prezidential desfasurat in 2014.

Romania si Bulgaria "au fost admise in Uniunea Europeana in cadrul extinderii Blocului comunitar spre est, in pofida unor preocupari majore exprimate de oficiali europeni privind coruptia in institutii guvernamentale si privind infractionalitatea organizata. Chiar daca situatia politica din Romania a fost monitorizata prin Mecanismul de Cooperare si Verificare (...), multe voci au argumentat ca acest lucru nu a contribuit la imbunatatirea situatiei in Romania, existand in continuare plangeri privind fapte ilegale comise de oficiali guvernamentali", incheie Sputnik.