"Am luat nota de afirmatia lui Victor Ponta in care a multumit guvernatorului BNR ca au muncit doua luni cu echipa pentru aceasta electorata. Nu mi-a venit sa cred ca BNR ar fi implicata in acest proiect electoral, pentru ca este un fals, o pacaleala pentru cei care vor beneficia de ea. Am verificat si intr-adevar, ideea a venit de la BNR. Nu as mai vrea sa il vad pe mierosul purtator de cuvant al BNR-ului, explicandu-ne cum Banca Nationala, nici usturoi nu a mancat, nici gura nu-i miroase", a comentat Traian Basescu, la B1, potrivit Mediafax.

Mugur Isarescu sa spuna «A mintit Ponta»

Basescu a spus ca a verificat cand s-a lansat ideea privind "electorata". "S-a lansat dupa intalnirea pe care Fondul a avut-o cu mine, luni dimineata, la o intalnire cu Banca Nationala, la care a participat si ministrul Bugetului, Voinea", a spus seful statului."

El a adaugat: "Or Mugur Isarescu sa spuna «A mintit Ponta», dar ii va fi greu sa spuna, pentru ca la el in Banca Nationala s-a discutat cu Fondul, fara ca eu, care trebuie pana la urma sa semnez aceasta scrisoare, sa dau acest mandate, fara sa ma informeze cineva. Nici Fondul nu era informat dumunica", a mai spus Basescu.

Traian Basescu a continuat: "Vreau ca BNR sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un guvern corupt. Imediat trebuie sa o paraseasca. Stiu care este prestigiul BNR, institutiile financiare stiu ca BNR a fost implicata in acest lucru, deci nu fac niciun fel de rau Bancii Nationale, pentru ca raul si-au facut ei singuri".

ElectoRATA, o masura populista care ataca „inima” individului: respectul de sine