Valeriu Zgonea a cheltuit anul trecut 188.957 lei din fondul presedintelui Camerei Deputatilor, dintr-un total disponibil de 220.000 lei. Banii au fost cheltuiti pentru ajutoare materiale si actiuni umanitare.

Potrivit raportului privind modul de utilizare a fondului presedintelui Camerei, Zgonea a utilizat 69.300 lei pentru ajutoare materiale acordate personalului din cadrul Secretariatului general al Camerei Deputatilor, in baza documentelor justificative, in cazuri de boala, deces in familie, dificultati financiare, informeaza Mediafax.

Suma de 119.657 lei a fost cheltuita de presedintele Camerei pentru actiuni umanitare, cum ar fi sarbatorirea zilei de 8 martie, a pomului de Craciun, precum si alte actiuni. La data de 31 martie au ramas neutilizati 31.043 lei, se mai mentioneaza in raportul cu care au fost informati membrii Biroului Permanent.

Potrivit Legii bugetului de stat pe 2014 si a Statutului deputatilor si senatorilor, in bugetul Camerei Deputatilor se aproba fondul presedintelui, care poate fi utilizat pentru ajutoare, recompense, stimulente, contributii la actiunile umanitare, burse. In 2012 si 2013, presedintele Camerei a avut la dispozitie fonduri de cate 200.000 lei care au fost cheltuite pentru actiuni similare, ramanand neutilizate sume de peste 4.000 lei.

Citeste si:
Persoanele persecutate din motive etnice, scutite de anumite impozite
Camera Deputatilor a adoptat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Pentru un vot la motiune, PSD face scut in jurul deputatului Goga