Mihai Razvan Ungureanu, investit la conducerea SIE

Mihai-Razvan Ungureanu a fost investit, miercuri, in functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE), la ceremonie participand presedintele Klaus Iohannis.

Administratia Prezidentiala a transmis, miercuri dupa-amiaza, ca Mihai Razvan Ungureanu a fost investit in functia de director al Serviciului de Informatii Externe, iar la ceremonia care a avut loc la sediul SIE a participat si presedintele Klaus Iohannis, scrie Mediafax.

”Klaus Iohannis a subliniat pozitia importanta a Serviciului de Informatii Externe in recent adoptata Strategie Nationala de Aparare a Tarii, mai ales in contextul modificarilor geopolitice rapide din regiune. Presedintele Romaniei a precizat, de asemenea, ca Serviciul de Informatii Externe se afla in prima linie a frontului impotriva provocarilor neconventionale din afara granitelor, de aceea trebuie sa-si consolideze toate instrumentele necesare atingerii scopurilor strategice care se refera la evaluare strategica, avertizare timpurie, prevenirea conflictelor, decizie in momente de criza intemeiata pe informatie reala, exacta si la timp”, a spus Iohannis la ceremonia de investitura a lui Ungureanu.

Seful statului a mai sustinut ca rolul SIE este important si ”din perspectiva relatiilor si cooperarii euroatlantice si internationale, unde prin contributiile specifice si-a dovedit eficienta in domeniul analizei strategice si in promovarea multiplelor interese nationale”.

Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Mihai Razvan Ungureanu pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe in 24 iunie, iar o saptamana mai tarziu plenul reunit al Parlamentului l-a votat pe Ungureanu la conducerea SIE.

Citeste si:
MIhai Razvan Ungureanu a demisionat de la conducerea SIE
MIhai Razvan Ungureanu a...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Mihai-Razvan Ungureanu a fost ministru de Externe intre anii 2004-2007 si director al Serviciului de Informatii Externe al Romaniei in perioada 2007-2012.

Postul de director al SIE era vacant din 22 septembrie 2014, cand Teodor Melescanu a demisionat din aceasta functie pentru a candida la alegerile prezidentiale, sustinandu-l ulterior, in al doilea tur, pe Victor Ponta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri