Mihai Razvan Ungureanu, nominalizat de Iohannis pentru postul de director al SIE

Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe pe Mihai-Razvan Ungureanu, informand cele doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pe Mihai-Razvan Ungureanu pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe. Conform prevederilor constitutionale, Klaus Iohannis "i-a instiintat, printr-o scrisoare oficiala, pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare, urmand ca Parlamentul sa adopte o hotarare in acest sens", precizeaza sursa citata. Teodor Melescanu a demisionat, pe 22 septembrie 2014, din functia de director al SIE, pentru a candida la alegerile prezidentiale, scrie Mediafax.

Ungureanu: Propunerea presedintelui, o onoare

Mihai Razvan Ungureanu, propus de presedintele Klaus Iohannis pentru conducerea SIE, spune ca este o onoare pentru el aceasta nominalizare si ca spera ca ”a fost facuta in cunostinta de cauza”, adaugand ca isi doreste ca Parlamentul sa ii acorde increderea prin vot. ”Este o onoare pentru mine aceasta nominalizare si sper ca a fost facuta in cunostinta de cauza. Imi doresc ca Parlamentul sa imi acorde increderea prin vot, de aici incolo, vedem ce va fi mai departe”, a spus Mihai Razvan Ungureanu.

Intrebat daca a lasat lucruri neterminate la SIE atunci cand a intrerupt primul mandat, Mihai Razvan Ungureanu a sustinut ca au existat foarte multe proiecte, pe care a reusit sa le duca la bun sfarsit. Intrebat despre faptul ca SIE nu are conducere de 8 luni, Ungureanu a spus ca ”Serviciul de Informatii Externe a fost foarte bine condus si in absenta unui director civil”.

Ilie Sarbu: Nominalizarea facuta de Iohannis pentru sefia SIE este ilegala

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, miercuri, ca propunerea facuta de presedintele Klaus Iohannis, care l-a nominalizat pe Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE, este ilegala din punct de vedere procedural, el sustinand si ca premierul Ponta ”nu stie nimic si nu a fost consultat”. ”Aceasta propunere, din punct de vedere legal, poate ajunge la Parlament doar prin CSAT”, a spus Ilie Sarbu. El a mai spus ca, pe langa faptul ca propunerea presedintelui nu este legala din punct de vedere procedural, ”se strica o traditie”.

Citeste si:
Adriean Videanu si Ilie Sarbu, audiati in dosarul lui Ioan Niculae
Adriean Videanu si Ilie...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

”S-a stricat si o traditie - ca unul din sefii serviciilor de informatii sa fie de la opozitie, altul sa fie de la putere. Noi nu ne-am batut foarte tare sa avem sef la SIE”, a mai afirmat liderul senatorilor PSD. El a mai sustinut ca nici premierul Victor Ponta, nici PSD nu au fost consultati de catre Iohannis in legatura cu propunerea pentru sefia SIE.

”Propunerea pentru sefia SIE face parte dintr-o strategie de a acumula toata puterea de catre Iohannis si PNL”, a mai spus Ilie Sarbu.
Senatorul PSD a mai spus ca parlamentarii social-democrati nu vor vota pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE.
”Oprea (Gabriel Oprea-n.r.) face ce vrea, noi nu vom vota”, a adaugat Sarbu.

Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe pe Mihai-Razvan Ungureanu, informand cele doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pe Mihai-Razvan Ungureanu pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe.

Conform prevederilor constitutionale, Klaus Iohannis "i-a instiintat, printr-o scrisoare oficiala, pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare, urmand ca Parlamentul sa adopte o hotarare in acest sens", precizeaza sursa citata. Postul de director al SIE este vacant din 22 septembrie 2014, cand Teodor Melescanu a demisionat din aceasta functie pentru a candida la alegerile prezidentiale. Potrivit Legii de functionare a SIE, ”conducerea Serviciului de Informatii Externe se asigura de catre un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, la propunerea presedintelui Romaniei”.

Citeste si:
Dezvaluiri socante in dosarul Hexi Pharma: patronul era agent SIE
Dezvaluiri socante in dosarul...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri