Indemnizatiile presedintelui, prim-ministrului si presedintilor celor doua Camere parlamentare vor fi majorate la 21.540 lei brut (15.108 lei net), remuneratie acordata si sefului ICCJ, iar salarizarea vicepremierului va fi fixata la 20.000 lei brut (14.024 lei net), au declarat surse oficiale.

Ministrii si alte categorii de demnitari, inclusiv sefii serviciilor de informatii, vor primi o indemnizatie lunara de 19.055 lei brut (13.365 lei net). In aceasta ultima categorie au fost inclusi si consilierii prezidentiali, care au rang de ministru, conform Mediafax.

Decizia a fost luata dupa ce ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, recent, ca noua Lege a salarizarii unitare in sectorul bugetar, care ar putea fi aplicata de la sfarsitul acestui an, va avea un salariu minim brut de 1.200 lei si un salariu maxim brut de 18 ori mai mare, de peste 21.000 lei, de cel mai mare nivel de remuneratie urmand sa beneficieze presedintele, prim-ministrul, presedintii celor doua Camere parlamentare si presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Indemnizatii majorate vor primi, din luna august, si vicepresedintii, secretarii si chestorii Senatului si Camerei Deputatilor, Avocatul Poporului, presedintele Consiliului Legislativ si cel al Curtii de Conturi, seful SGG si cel al Cancelariei premierului, releva ordonanta aprobata de Guvern.

Majorarile vor fi aplicate incepand cu luna august a acestui an.

In prezent, presedintele tarii este remunerat lunar cu aproximativ 6.500 lei net, presedintii celor doua Camere parlamentare si prim-ministrul - cu 6.184 lei net, vicepremierul - cu circa 5.800 lei net, iar ministrul - cu 5.350 lei net.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri