Ministrii si alte categorii de demnitari, inclusiv sefii serviciilor de informatii, vor primi o indemnizatie lunara de 19.055 lei brut (13.365 lei net). In aceasta ultima categorie au fost inclusi si consilierii prezidentiali, care au rang de ministru, conform Mediafax.

Decizia a fost luata dupa ce ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, recent, ca noua Lege a salarizarii unitare in sectorul bugetar, care ar putea fi aplicata de la sfarsitul acestui an, va avea un salariu minim brut de 1.200 lei si un salariu maxim brut de 18 ori mai mare, de peste 21.000 lei, de cel mai mare nivel de remuneratie urmand sa beneficieze presedintele, prim-ministrul, presedintii celor doua Camere parlamentare si presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Indemnizatii majorate vor primi, din luna august, si vicepresedintii, secretarii si chestorii Senatului si Camerei Deputatilor, Avocatul Poporului, presedintele Consiliului Legislativ si cel al Curtii de Conturi, seful SGG si cel al Cancelariei premierului, releva ordonanta aprobata de Guvern.

Citeste si:

Majorarile vor fi aplicate incepand cu luna august a acestui an.

In prezent, presedintele tarii este remunerat lunar cu aproximativ 6.500 lei net, presedintii celor doua Camere parlamentare si prim-ministrul - cu 6.184 lei net, vicepremierul - cu circa 5.800 lei net, iar ministrul - cu 5.350 lei net.