"Am discutat cu liderii coalitiei, pana la 1 septembrie, prin sesiune extraordinara a Parlamentului, vreau sa readoptam Codul Fiscal, pentru ca este un cod discutat cu mediul de afaceri, este un cod aprobat de ambele Camere ale Parlamentului in unanimitate, chiar daca unii acum uita ce au votat acum trei saptamani, nu stiu daca erau in deplinatatea facultatilor…electorale era sa zic atunci cand au votat toti si au zis ca e un cod liberal foarte bun si dupa aia i-a intors cu cheita: nu e bun", a precizat Ponta, scrie Mediafax.

Premierul a precizat ca se bucura ca s-a promulgat Codul de procedura fiscala si legea amnistiei fiscale, sublinind ca "sunt lucruri care fac parte dintr-o corenta economica de care Guvernul raspunde si de-aia suntem pe primul loc in Europa la crestere economica si o sa fim si mai departe cu conditia sa nu mai bagam batalii politice". Ponta a aratat ca acest cod fiscal este unul "foarte bun, nu e cod nici liberal, nici social-democrat, e al Romaniei si ne ajuta sa cream locuri de munca pentru tineri, ne ajuta sa dezvoltam economia romaneasca, ne ajuta sa avem bani la fondul de pensii, ne ajuta sa avem bani pentru toate celelalte lucruri".

Primul ministru a mai declarat ca actualul guvern a facut un lucru bun in ultimii trei ani si jumatate. "A facut ca dintr-o prapastie economica si sociala, trei ani de zile nimeni nu a pierdut nici macar un leu, toata lumea a adaugat ceva", a incheiat premierul.

Vineri, presedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului spre reexaminare proiectul legii Codului Fiscal, invocand faptul ca actul normativ poate fi pus in aplicare numai dupa "o riguroasa analiza" a implicatiilor asupra bugetului consolidat. De asemenea, presedintele Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind Codul de procedura fiscala. Presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a anuntat, luni, dupa sedinta coalitiei, ca proiectul Codului fiscal este sustinut in forma adoptata de Parlament, iar modalitatea de solutionare a cererii de reexaminare va fi comunicata de premierul Victor Ponta.