"Exporturile Romaniei in primul semestru au ajuns la 27 de miliarde de euro. Prilej pentru turistul din Miami si Caraibe sa se laude cu o crestere de 5,9%. Ce uita sa ne spuna Ponta este ca importurile au avut o crestere abrupta la 30,3 miliarde de euro. Deficitul balantei comerciale a crescut, asadar, cu 15% fata de perioada similara a anului trecut", scrie Predoiu pe Facebook, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca adoptarea Codului Fiscal fara masurile de reforma si dublate de cheltuieli neproductive duce la un deznodamant binecunoscut din 2008, si anume deficite bugetare imense si saracie.

"Se confirma ingrijorarile: cresterea economica incepe sa se bazeze pe consum din import. Cu alte cuvinte, Victor Ponta si guvernul lui tocmai incep sa puna focul in padure. In aceste conditii, adoptarea Codului fiscal fara masuri de acompaniere (reforma companiilor de stat, reforma colectarii si reforma administratiei), insa dublata de cheltuieli neproductive, duce la un deznodamant binecunoscut, pe care l-am trait recent, in 2008: deficite bugetare imense si saracie", apreciaza Predoiu.

Sursa foto: Mediafax Foto