Catalin Predoiu: Cresterea economica incepe sa se bazeze pe consum din import

Cresterea economica incepe sa se bazeze pe consum din import, iar Victor Ponta si Guvernul incep “sa puna focul in padure”, afirma prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu, aratand ca adoptarea Codului Fiscal fara masuri de reforma duce la deznodamantul din 2008- deficite bugetare imense si saracie.

"Exporturile Romaniei in primul semestru au ajuns la 27 de miliarde de euro. Prilej pentru turistul din Miami si Caraibe sa se laude cu o crestere de 5,9%. Ce uita sa ne spuna Ponta este ca importurile au avut o crestere abrupta la 30,3 miliarde de euro. Deficitul balantei comerciale a crescut, asadar, cu 15% fata de perioada similara a anului trecut", scrie Predoiu pe Facebook, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca adoptarea Codului Fiscal fara masurile de reforma si dublate de cheltuieli neproductive duce la un deznodamant binecunoscut din 2008, si anume deficite bugetare imense si saracie.

"Se confirma ingrijorarile: cresterea economica incepe sa se bazeze pe consum din import. Cu alte cuvinte, Victor Ponta si guvernul lui tocmai incep sa puna focul in padure. In aceste conditii, adoptarea Codului fiscal fara masuri de acompaniere (reforma companiilor de stat, reforma colectarii si reforma administratiei), insa dublata de cheltuieli neproductive, duce la un deznodamant binecunoscut, pe care l-am trait recent, in 2008: deficite bugetare imense si saracie", apreciaza Predoiu.

Citeste si:
Predoiu: O parte din măsurile incluse în proiectul de lege,...
Predoiu: O parte din măsurile...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...
Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri