PNTCD a initiat petitia "Dorim ca principele Nicolae sa fie recunoscut Alteta Regala"

Partidul National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD) a initiat joi o petitie online prin care se solicita ca Regele Mihai I sa revina asupra deciziei de a-i retrage titlul si locul in linia de succesiune fostului principe Nicolae, demersul avand ca scop "sensibilizarea Majestatii sale".

"Retragerea de catre Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei, a titlurilor de Alteta Regala si Principe al Romaniei, precum si a desemnarii la succesiunea dinastica Printului Nicolae, a tulburat o mare parte a monarhistilor, in randul carora Printul se bucura de o larga simpatie", potrivit unui comunicat de presa emis de PNTCD, citat de Mediafax.

Petitia "Dorim ca fostul principe Nicolae sa fie recunoscut Alteta Regala a Romaniei", initiata de singurul partid monarhist, a strans aproape 300 de semnaturi si are ca scop "sensibilizarea Majestatii Sale, pentru reanalizarea si revenirea asupra deciziei luate". Taranistii spun ca revenirea asupra deciziei este "imperios necesara", avand in vedere popularitatea de care se bucura monarhia constitutionala in momentul de fata, "pentru ca dezamagirea sa nu se instaleze in sufletul romanilor".

Fostul principe Nicolae a anuntat ca isi asuma decizia bunicului sau, Regele Mihai I, de a-i retrage titlul si locul in linia de succesiune, afirmand ca pozitia respectiva impune un mod de viata pe care il considera "dificil" de acceptat si ca se va dedica activitatilor ecologice si caritabile. "In noile mele circumstante, voi cauta sa ma dedic in continuare activitatilor ecologice, de tineret si caritabile, despre care am invatat atatea lucruri cat timp m-am aflat in Romania", mai spune Nicolae Mihai.

Regele Mihai a decis sa retraga titlul de "Principe al Romaniei" nepotului sau Nicolae si sa il excluda din succesiunea la Coroana Romaniei. "In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de «Principe al Romaniei» si calificativul de «Alteta Regala». De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeasi zi", se precizeaza intr-un comunicat al Biroului de Presa al Regelui Mihai, remis luni.

Citeste si:
Sicriul Regelui Mihai I va fi transportat la Curtea de Arges
Sicriul Regelui Mihai I va fi...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri