Mircea Draghici: PSD are datorii de 7 milioane euro si o poprire pe cont

Deputatul PSD Mircea Draghici a declarat, astazi, ca datoriile PSD ajung la 7 milioane de euro, precizand ca exista si o poprire pe cont, instituita in urma cu trei zile, care ar urma sa fie solutionata pana la sfarsitul saptamanii.

"In 2010, cand am fost investit trezorierul partidului, aveam datorii de peste 10.500.000 de euro, ramase din campaniile electorale precedente, astazi, datoriile sunt, cum se poate vedea pe site-ul ANAF, undeva la 7 milioane de euro, unde 1 milion de euro este contravaloarea sediului din Kiseleff 10, pe care urmeaza sa il achizitionam", a declarat deputatul Mircea Draghici, potrivit Mediafax.

Deputatul PSD a mai afirmat ca, in prezent, PSD are instituita o singura poprire pe cont, spre deosebire de anul 2010, cand partidul a avut 9 popriri, afirmand ca situatia financiara a formatiunii este cu mult mai buna. "In 2010, cand am preluat partidul, aveam noua popriri, in curs, inclusiv sechestru pe o parte din bunuri. Astazi, situatia financiara a partidului este cu mult mai buna. Este o singura poprire, instituita acum trei zile si este in curs de solutionare pana la sfarsitul saptamanii", a spus Draghici.

Deputatul PSD a mai sustinut ca sunt executori judecatoresti care "respecta mai putin legea", precizand ca impotriva acestora PSD a facut sesizari, castigand la instanta pe fond.

"Din pacate, sunt executori judecatoresti care, in opinia noastra, respecta mai putin legea. De aceea am fost nevoiti sa face sesizari penale in unele din cazuri. Judecata pe fond ne-a dat dreptate, le-am deblocat, dar in continuare alti executori vin de la o zi la alta pe filiale din tara si se inscriu pe conturile noastre de la centru, pentru ca le este mai usor, ca sa ne popreasca veniturile. Este putin dificila activitatea in felul acesta si incercam pas cu pas sa le rezolvam pe toate", a spus Mircea Draghici.

Citeste si:
Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, găsit cu avere...
Mircea Drăghici, fostul...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Cat priveste plata cotizatiilor membrilor de partid, deputatul PSD a afirmat ca isi propune, ca pana la Congres, sa amendeze Statutul PSD, astfel incat membrii de partid care nu isi platesc cotizatiile 3 luni sau 6 luni la rand sa fie suspendati sau exclusi din partid sau daca nu, cel putin sa li se interzica sa se inscrie in competitiile electorale. "Este bine ca partidele sa isi stabilesca intern minimul de cotizatie pe care fiecare membru sa o dea si a fost propunerea mea ca statutul sa fie modificat ca cel care nu cotizeaza 3 luni sau 6 luni la rand sa fie suspendat sau exclus din partid", a mai declarat Mircea Draghici.

Sursa foto: Cont Facebook Mircea Draghici

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri