"Devine din ce in ce mai clar ca actualul PNL/PDL bate record dupa record in ce priveste tupeul cu care ii mint pe oameni! Mai simplu - ca si la Codul Fiscal intai voteaza ceva si pe urma spun la televizor exact invers:- au votat in unanimitate noile legi electorale (alegeri locale si parlamentare) prin care se reglementeaza clar ca se aleg pe lista presedintii de CJ si parlamentarii / pentru locurile vacante nu se mai fac alegeri partiale, iar legile anterioare sunt abrogate", scrie Victor Ponta, pe reteaua de socializare.

Devine din ce în ce mai clar c actualul PNL/PDL bate record dup record în ce privește tupeul cu care îi mint pe...

Posted by Victor Ponta on 16 August 2015

Premierul mai mentioneza ca presedintele Iohannis a promulgat imediat legile si situatia juridica este foarte clara. "PNL (care a initiat si votat legile) face plangeri penale contra Guvernului ca de ce nu organizeaza alegeri partiale. Normal ca procurorii le resping plangerile penelistilor tocmai in baza legilor elaborate si votate de penelisti! Incepe atacul public cu injurii si insulte la adresa procurorilor care nu executa ordinele PNL (ei fiind incapabili sa ajunga democratic la guvernare, tot insista sa-i aduca procurorii acolo!)", mai sustine Victor Ponta.

Miercuri, deputatul PNL Radu Zlati a sesizat CSM cu privire la scoaterea de sub urmarirea penala a lui Victor Ponta de catre Parchetul General, in contextul in care trei instante judecatoresti au stabilit ca premierul a incalcat legea prin neorganizarea alegerilor partiale pentru sefia CJ Cluj. Liberalii au cerut si demisia porcurorului general, Tiberiu Nitu.

"Solicit CSM sa verifice cum este posibil ca, desi trei instante judecatoresti au stabilit ca Guvernul se face vinovat de incalcarea legii, doi procurori (procurorul de caz si procurorul sef de sectie de la Parchetul General) sa dea si apoi sa confirme o scoatere de sub urmarirea penala a sefului Guvernului, primul vinovat de incalcarea fragranta a legii", a declarat deputatul PNL Radu Zlati.

Radu Zlati a mai afirmat ca decizia Parchetului ICCJ de neincepere a urmaririi penale a premierului Victor Ponta "poate actiona ca un factor de presiune asupra judecatorilor". "Consider ca acest NUP pus pe dosarul lui VV Ponta poate actiona ca un factor de presiune asupra judecatorilor care vor continua sa administreze actul de justitie in cazul premierului Ponta si al procesului in care acesta este parat, proces aflat pe rol la ICCJ", a spus deputatul PNL.
In replica, ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a cerut CSM sa verifice in ce masura declaratiile liderilor PNL aduc atingere actului de justitie.

Sursa foto: Mediafax Foto