Traian Basescu a participat la Conferinta Regionala - Centru a PMP, care a avut loc la Alba Iulia, el fiind invitat de onoare al evenimentului. "As incheia asigurandu-va ca, dupa ce am fost la Conferinta Regionala de la Timisoara, de la Galati, de la Iasi, de la Pitesti si aici, la Alba, probabil ca, din toamna, nu voi fi numai partenerul dumneavoastra, ci ma voi inscrie in partidul dumneavoastra", a spus Basescu la finalul manifestarii, potrivit Mediafax.

In 18 aprilie, fostul presedinte Traian Basescu afirma, la Galati, ca nu se va inscrie in PMP, pentru ca "actorii tranzitiei, la un moment dat, trebuie sa faca pasul inapoi", el adaugand ulterior, raspunzand unei intrebari, ca nu se va mai inscrie niciodata in vreun partid. Traian Basescu afirma atunci, la Conferinta Regionala Sud-Est a Partidului Miscarea Populara, ca nu se va inscrie in aceasta formatiune politica.

"In mod categoric partidele tranzitiei, in opinia mea, si-au facut datoria fata de tara, cu toate pacatele lor. Tara este in NATO, tara este in Uniunea Europeana, tara este sigura, astazi, cand vorbim. Dar a trecut vremea lor. Ca orice perioada de tranzitie, actorii tranzitiei, la un moment dat, trebuie sa faca pasul inapoi, sa lase loc unor elemente noi ale societatii, unor structuri politice noi, care sa nu aiba incarcatura compromisurilor din perioada de tranzitie.

Citeste si:

Aici incarcatura compromisurilor, nici incarcatura coruptiei, nici uzura perioadei de tranzitie. Acestea sunt motivele pentru care eu cred, cu toata sinceritatea, ca un partid nou, cum este Miscarea Populara, este un partid care poate da speranta si este un partid care poate fi construit pentru a arata ca un partid frumos, ca un partid in care romanii sa aiba incredere, care sa nu aiba in spatele lui tarele tranzitiei. Acesta este si motivul pentru care eu nu ma voi inscrie in PMP si voi ramane un partener al acestui partid atat timp cat partidul o sa aiba nevoie de experienta mea. Va asigur ca va veni si momentul in care veti avea suficienta experienta sa mergeti fara partener inainte", declara fostul presedinte Traian Basescu.

Ulterior, intrebat de jurnalisti daca se va mai inscrie in vreun partid, Traian Basescu raspundea ca nu, fara sa ofere alte explicatii.

Sursa foto: Mediafax Foto