Propunerea este ca joi sa fie o intalnire a partidelor parlamentare pentru a lua o decizie politica in privinta Codului Fiscal, astfel incat acesta sa fie modificat in sesiunea parlamentara ordinara, a spus Liviu Dragnea, aratand ca practic nu se mai poate vorbi despre sesiune extraordinara.

"Propunerea noastra este ca in aceasta saptamana, posibil joi, sa avem o intalnire a liderilor partidelor politice ca, pe baza discutiilor tehnice, sa luam o decizie politica astfel in sesiunea normala (n.r. - parlamentara) sa luam o decizie in privinta Codului fiscal. Practic nu mai putem vorbi de o sesiune extraordinara a Parlamentului", a adaugat Dragnea. Dragnea a mai explicat ca nu se poate lua o decizie pe acest subiect fara o discutie la nivel politic, scrie Mediafax.

"A fost o intalnire tehnica in care au fost specialisti de la toate partidele, urmeaza sa se ia o decizie politica in cadrul tuturor partidelor. Nu putem lua o decizie politica astazi, este un subiect important", a declarat Dragnea.

Parlamentul a intrat, incepand de luni, in sesiune parlamentara extraordinara pentru dezbaterea cererii de reexaminare a Codului Fiscal, formulata de presedintele Klaus Iohannis. Liderii partidelor de guvernare s-au reunit, luni, la sediul PSD, pentru a discuta despre reexaminarea Codului Fiscal, principala miza a dezbaterilor fiind reducerea TVA.

Citeste si:

Este prima reuniune a liderilor Coalitiei, dupa revenirea din concediu a presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea. Referitor la discutiile tehnice dintre reprezentantii partidelor parlamentare, Liviu Dragnea a sustinut ca nu s-a ajuns la nicio solutie si ca reducerea TVA etapizat - la 20% de anul viitor si din 2017 la 19% - a fost doar o propunere a liberalilor. UNPR a agreat propunerea PNL de reducere a TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016, in timp ce ALDE sustine in continuare reducerea la 19%.

Parlamentul dezbate incepand de luni, in sesiune extraordinara, reexaminarea proiectului noului Cod fiscal, Senatul fiind prima Camera convocata sa ia in discutie solicitarea presedintelui, Camera Deputatilor, for legislativ decizional, urmand sa se reuneasca dupa ce Senatul se va fi pronuntat.

Reprezentantii partidelor parlamentare au avut joi discutii tehnice privind Codul fiscal. In urma consultarilor - la care au participat ministrul Finantelor Eugen Teodorovici (PSD), Eugen Nicolaescu si Marian Petrache (PNL), Eugen Nicolicea, Haralambie Vochitoiu (UNPR), Iuliu Winkler, Erdei Doloczki Istvan, Alexandru Vegh (UDMR) si Catalin Beciu (ALDE) - au fost anuntate propunerile ca TVA sa scada in doua trepte, de la 24% in prezent, la 20% de la 1 ianuarie 2016 si 19% de la inceputul lui 2017 si ca eliminarea supraaccizei la carburanti sa fie amanata pana la 1 ianuarie 2017.