Prim-vicepresedinte PNL Catalin Predoiu a facut publica, luni, o lista de 12 contra-intrebari si raspunsuri pentru cele zece intrebari pe tema Codului Fiscal pe care ”tehnocratul de Stambul Victor Ponta” le-a adresat partidelor, Predoiu transmitandu-i premierului ca timpul sau ”a expirat”.

Intr-un comunicat de presa, Catalin Predoiu ii transmite lui Victor Ponta ca timpul sau ”a expirat”. ”E prea tarziu, draga Victor, sa faci pe tehnocratul si pe seriosul … Ai avut timp sa fii serios si corect. L-ai risipit. Timpul tau a expirat, indiferent daca iti termini sau nu mandatul la termen”, ii spune liderul PNL premierului Victor Ponta, scrie Mediafax.

Catalin Predoiu a facut publica ”o lista de 12 contra-intrebari si raspunsuri pentru cele zece intrebari pe tema Codului Fiscal pe care «tehnocratul de Stambul Victor Ponta» le-a adresat partidelor politice”:

  1. Chiar crezi ca te mai ia cineva in serios cu Codul Fiscal, dupa ce ai dezinformat prin omisiune Banca Nationala cu privire la lista pachetului de relaxare fiscala?
  2. Chiar crezi ca te mai ia cineva in serios cu Codul Fiscal, dupa ce ai dezinformat Comisia Europeana cu privire la esecul reformelor si programul lor “deraiat” (vezi declaratia vicepresedintelui Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis)?
  3. Chiar crezi ca te mai ia cineva in serios cu Codul Fiscal, dupa ce ai dezinformat Parlamentul cu privire la incadrarea deficitului pe anii urmatori in deficitul bugetar MTO asumat inclusiv prin votul tau, pe vremea cand iti mai asumai un vot in Parlament, in 2012?
  4. Chiar crezi ca te mai ia cineva in serios cu “taierile” si cresterea locurilor de munca, cand tu ai stat in 2009 la masa deciziilor Coalitiei PSD - PDL, impreuna cu Boc si Basescu atunci cand s-a decis Acordul cu FMI, iar cand ai devenit prim-ministru ai promis un milion de locuri de munca pe care le-ai prefacut in sute de mii de falimente ale IMM-urilor?
  5. Chiar crezi ca te mai ia cineva in serios cand spui ca ai nevoie de un deficit mai mare ca sa faci crestere economica, in conditiile in care chiar in acest moment tu te lauzi (cu munca altora) pentru ca faci si crestere si excedent bugetar, fara sa mai spui ca s-a produs crestere prin costuri de finantare mici, datorate stabilitatii bugetare pe care vrei s-o distrugi acum, fara sa mai spui ca excedentul bugetar l-ai facut pe seama taierii investitiilor?
  6. Chiar crezi ca te ia cineva in serios cand vrei sa compari situatia noastra cu Spania si Franta in materie de capacitate de redresare a unui deficit excesiv? Crezi ca in Spania managerii companiilor de stat se numesc si tin in functie cum l-ai tinut tu pe Ciurel? Crezi ca in Franta contractele publice se iau si se dau cum le dai tu si le ia prietenul Ghita?
  7. Chiar crezi ca te ia cineva in serios cu privire la performanta unui excedent bugetar obtinut pe seama taierii investitiilor? Nu stii sa vorbesti decat de taierile de salarii din 2010, operate din cauza de forta majora, dar de taierile de investitii si locuri de munca pe care le-ai operat tu din cauza de prostie economica majora nu sufli un cuvant.
  8. Chiar crezi ca te ia cineva in serios cand dai exemplu tinta de deficit din 2014, atunci cand tu te pregatesti sa o arunci in aer pe cea din 2016 si 2017 prin amagirea poporului cu promisiuni pe care nu le poti onora, doar ca sa creezi probleme viitoarelor guverne care nu te vor mai include nici pe lista portarilor de la guvern, indiferent ce partide le formeaza?
  9. Chiar crezi ca te mai ia cineva in serios cand ai tupeul sa vorbesti de relatia cu FMI, cand ai distrus-o personal alaturi de fostul tau ministru Valcov prin aroganta, lipsa de tact diplomatic si pe alocuri dezinformare? Noroc ca a mai dres putin busuiocul Teodorovici, punandu-si cenusa in cap pe la Washington pentru ce-ai facut tu si Valcov.
  10. Chiar crezi ca te ia cineva in serios cand ne dai lectii de moralitate politica vorbind de crize si scandaluri politice pe care le-ai provocat prin dezinformarea si inconsecventa ta economica (33 de taxe in plus, urmate de relaxare fiscala nebugetata, excedent bugetar prin taieri de investitii, urmat de deficit bugetar excesiv programat prin scaderi de taxe)?
  11. Chiar crezi ca te mai ia cineva in serios cand vorbesti de investitii si locuri de munca, cand tu n-ai construit un km de autostrada pe contractele semnate de tine, ai pus pe butuci Oltenia si Hunedoara, ai tergiversat si aproape blocat Cernavoda si ai pus in faliment antreprenorii romani?
  12. Chiar crezi ca te ia cineva in serios cand te autonumesti “tehnocrat”, cand toata viata ta, chiar si in parchet, n-ai facut decat politica pe langa pulpana unor politicieni care te-au depasit si prin cultura (Nastase) si prin forta politica (Dragnea, Boc, Basescu)? In fine, chiar nu intelegi ca s-a saturat toata lumea de tine, inclusiv propriul partid, din cauza felului in care te-ai comportat pana de curand cu toata lumea, inclusiv cu poporul tau? Chiar nu intelegi ca e prea tarziu pentru tine pentru ca ti-ai batut joc de toate cartile pe care ti le-au pus in mana prietenii si patronii vazuti si nevazuti, pentru ca ai calcat alaturi de partia pe care ti-au deschis-o larg cand au mizat pe tine?

Victor Ponta a postat pe Facebook zece intrebari adresate partidelor politice, ”in calitate de premier care a conceput si promovat proiectul noului Cod Fiscal” si spune ca acestea ”au datoria sa raspunda”.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, luni, ca sesiunea parlamentara extraordinara referitoare la Codul fiscal se anuleaza pentru ca membrii Comisiei de buget nu au reusit sa elaboreze un raport. Decizia Senatului a fost luata la scurt timp dupa ce presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a anuntat, la finalul sedintei Coalitiei, ca PSD cere amanarea dezbaterilor parlamentare privind Codul Fiscal si doreste o reuniune a liderilor partidelor parlamentare pentru joi, astfel incat sa se ajunga la o decizie politica.De asemenea, sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, programata pentru luni, ora 13.30, a fost anulata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri