Anuntul a fost facut de premierul Victor Ponta, care se afla intr-o vizita oficiala la Chisinau. Victor Ponta, insotit de o delegatie formata din ministri si consilieri de stat, participa joi la un sir de evenimente preliejuite de implinirea a 24 ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova, scrie Mediafax.

Romania, dincolo de vorbe frumoase pe care le primiti de la foarte multa lume, are obligatia sa faca si lucruri concrete, nu decat vorbe frumoase, ca vorbele frumoase nu tin totdeauna de cald, cum se spune", a afirmat Victor Ponta la finalul discutiilor cu omologul sau moldovean, Valeriu Strelet. El a trecut in revista proiectele deja derulate si a exprimat disponibilitatea Romaniei de a ajuta Moldova si in continuare pentru dezvoltarea infrastructurii energetice, a SMURD, pentru reforma fiscala, a justitiei, a altor institutii ale statului.

Victor Ponta a reafirmat faptul ca Romania va ramane in continuare "un sprijinitor" al Republicii Moldova pentru integrarea in UE, atat in ceea ce priveste acordarea de asistenta in procesul de integrare, pentru modernizarea statului, dar si prin politica sustinuta la Bruxelles. "Tot ceea ce va tine de ceea ce poate sa faca Romania si putem macar sa insistam de fiecare data pentru Moldova, sa nu se uite cand se discute marile probleme ale Europei. Totdeauna sunt alte probleme, e Grecia, emigranti, noi intotdeauna spunem: <<Nu uitati de Moldova, Moldova care a semnat acordul de asociere, care face eforturi, care este intr-o zona dificila si o zona tulburata, cu atat de multe conflicte si atat de multe interese divergente>>, si pentru asta puteti sa va bazati pe noi fara niciun fel de ezitare", a spus Ponta.

Citeste si:

Premierul roman i-a spus omologului sau moldovean ca este dispus ca cele doua guverne sa faca o noua sedinta comuna, la Tulcea, in toamna acestui an, amintind ca precedenta reuniune a celor doua cabinete a avut loc la Iasi. La randul sau, Valeriu Strelet a multumit Romaniei pentru sprijinul constant pe care-l acorda sarii sale. El a mai amintit ca in urma cu 24 de ani, Romania a recunoscut independenta Republicii Moldova la doar cateva orie dupa ce aceasta a fost proclamata.

Prin semnarea acestui protocol, perioada de implementare a acordului initial se prelungeste pana prin 2020, daca nu ma insel eu, domnule prim-ministru", i s-a adresat Strelet lui Ponta. "Cat o sa fim amandoi", a raspuns premierul roman. "Cat o sa fim amandoi in mandat, exact", a aprobat Strelet.

Victor Ponta, insotit de o delegatie formata din ministri si consilieri de stat, participa joi la un sir de evenimente preliejuite de implinirea a 24 ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova. De asemenea, Victor Ponta va avea o intrevedere cu premierul moldovean Valeriu Strelet, dupa care delegatiile se vor intruni intr-un format extins. Ulterior, Ponta urmeaza sa mai aiba intrevederi cu presedintele Parlamentului, Andrian Candu, si cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Sursa foto: Republica Moldova/ Shutterstock