Alina Gorghiu a mai afirmat ca BPN al PNL, reunit la Gura Humorului, a votat in unanimitate pentru respingerea ordonantei privind cresterea salariilor demnitarilor, potrivit Mediafax. "PNL a votat, astazi, si formal, pentru ca decizia politica a fost deja luata, in unanimitate, pentru respingerea ordonantei privind cresterea salariilor demnitarilor, pentru ca este nevoie sa discuti in mod unitar, corelat aceste salarii din domeniul bugetar si aceasta discutie va fi facuta in Parlament, atunci cand acel proiect de lege va veni si vom prezenta un punct de vedere articulat din partea PNL", a declarat Alina Gorghiu (foto).

Joi, dupa consultarile intre liderii partidelor, presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca puterea si opozitia asteapta de la Ministerul Muncii proiectul legii salarizarii pentru a se consulta asupra acestuia, aratand ca doreste ca aceasta lege sa fie discutata in Parlament odata cu ordonanta privind majorarea salariilor demnitarilor.

"Am discutat si despre legea salarizarii. Asteptam si noi si cei din opozitie ca Guvernul, Ministerul Muncii sa finalizeze negocierile cu partenerii sociali si, dupa ce vor finaliza, vom avea pe masa un draft si vom lucra si pe legea salarizarii cu colegii din opozitie dupa acelasi model. Daca discutam despre o lege a salarizarii este un document important. Eu asta vreau ca temele majore sa fie un consens, sa dureze, si noi si colegii din opozitie avem aceeasi abordare, un climat politic bazat pe dialog", a precizat Liviu Dragnea.

El a adaugat ca discutia pe ordonanta privind majorarea salariilor demnitarilor trebuie sa fie discutata in Parlament odata cu proiectul legii salarizarii, admitand ca, pana atunci, ordonanta isi produce efecte si demnitarii isi primesc salariile majorate.

Sursa foto: Mediafax