Primarul Capitalei va fi dus, astazi, la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva, dupa ce a fost retinut de DNA, sambata noapte, pentru luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro de la patru denuntatori.

Sorin Oprescu, nascut in 1951, este primar al Capitalei din iunie 2008. El a absolvit Facultatea de Medicina Generala Bucuresti, fiind medic specialist chirurg. Membru al PDSR si apoi al PSD, el a fost, din iulie 2006, presedintele PSD Bucuresti, functie din care a demisionat dupa cateva luni, dupa ce a pierdut in fata lui Mircea Geoana competitia pentru functia de presedinte al partidului.

In aprilie 2008 a demisionat din PSD pentru a candida ca independent pentru functia de primar general al municipiului Bucuresti, iar din iunie 2008 este primar general al Capitalei.

In ultimul an, au intrat in vizorul DNA, consilierul personal al primarului, dar si un director din Primaria Capitalei, potrivit Mediafax.

In 26 iunie, consilierul personal al primarului Sorin Oprescu, Solomon Wigler, a fost trimis in judecata, in dosarul in care este acuzat ca ar fi luat mita 204.000 de euro pentru interventii in aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale necesare construirii a trei supermarketuri.

Citeste si:
Spitalul Universitar, o bomba cu ceas. Medicii, cu pumnul in gura
Spitalul Universitar, o bomba...

Potrivit procurorilor, in perioada mai-iunie 2012 - mai 2015, Solomon Wigler, in calitate de consilier personal al primarului general al Capitalei, a pretins, in mai multe randuri, 230.000 de euro si a primit, in mai multe transe, 179.000 de euro de la un o persoana (martor denuntator in cauza), promitand ca va interveni la functionari din aparatul administrativ al edilului si la consilieri din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, pentru initierea si votarea unor proiecte de hotarare care vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificarii a trei supermarketuri in Bucuresti si acceptarea unei donatii de catre Primaria Capitalei.

Dupa primirea celor 179.000 de euro, in patru transe, respectiv inainte si dupa votarea hotararilor respective, Solomon Wigler a fost prins in flagrant, in 3 iunie, in timp ce primea alti 25.000 de euro, din diferenta de 51.000 de euro de la suma pretinsa.
Pe 19 decembrie 2014, seful Directiei generale de infrastructura si servicii publice (DGISP) din Primaria Capitalei, Madalin Dumitru, a fost trimis in judecata de DNA, fiind acuzat ca administra firme si ca a primit bani si bunuri pentru a acorda contracte ale municipalitatii.

Printre altele, Dumitru este acuzat ca, in perioada 2009 - 2014, in calitate de director general in cadrul DGISP, presedinte al comisiilor de evaluare si presedinte al comisiei de receptie a lucrarilor, a pretins si primit, de la o societate comerciala, foloase necuvenite de peste 9.200 de lei, constand in efectuarea unor lucrari de reparatii/renovare/instalatii, materialele necesare si obiecte electrocasnice pentru a-si exercita influenta in vederea atribuirii, derularea in bune conditii a contractelor si pentru a aproba decontarea unor lucrari neefectuate.

In aceeasi calitate, Dumitru, prin receptionarea unor lucrari neefectuate la obiectivul "Refacerea si consolidarea structurii de rezistenta a Pasajului denivelat suprateran Baneasa" a creat premisele decontarii de lucrari neefectuate in suma de 372.636 lei fara TVA.

Citeste si:
Sorin Oprescu, transportat la spital dupa ce i s-a facut rau
Sorin Oprescu, transportat la...

Solomon Wigler si Madalin Dumitru au fost suspendati din functie.

Sursa foto: Facebook/Sorin Oprescu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Ministrul Economiei susține că avea masca în buzunar, în poza de la Guvern
Setari Cookie-uri