"Aceste doua entitati, Asociatia Municipiilor din Romania si Ministerul Finantelor Publice, nu aveau reprezentare pentru ca le expirase mandatul celor are au fost inaintea noastra. De la noi, din partea Asociatiei Municipiilor a dorit domnul Negoita (Robert Negoita-n.red), dupa care a renuntat si nu a mai fost validat de catre Senat. Si la ultima Adunare Generala m-au validat pe mine”, a declarat presedintele executiv al Asociatiei Municipiilor din Romania, Ilie Bolojan, scrie Mediafax.

Ilie Bolojan, validat de Comisia juridica a Senatului ca membru titular in CNI , a mai precizat ca Remus Alexandru Moldoveanu a fost numit pentru pozitia de membru supleant in CNI, iar Mihai Diaconu pentru cea de reprezentant al Ministerului de Finante. Cel mai probabil, saptamana viiitoare, plenul se va pronunta asupra numirii celor trei ca membri in CNI.

Consiliul National de Integritate este un organism reprezentativ, aflat sub control parlamentar exercitat de Senat si este format pe principiul reprezentarii egale a tuturor categoriilor de persoane supuse verificarilor, membrii acestuia avand obligatia ca, in exercitarea atributiilor ce le revin, sa se abtina de la exprimarea sau manifestarea publica a convingerilor politice privind activitatea Consiliului sau a Agentiei.