Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat la Alba Iulia, ca daca motiunea de cenzura nu va trece nu pierde PNL, ci societatea din Romania care „este vazuta ca oaia neagra a Europei avand un prim-ministru inculpat”, adaugand ca mingea este acum in terenul lui Oprea, Tariceanu si Dragnea.

Alina Gorghiu a spus, intr-o conferinta de presa, ca PNL are nevoie pentru motiune si de voturi din partea parlamentarilor care acum sustin Guvernul Ponta, iar in acest sens vor avea loc in zilele urmatoare discutii privind sustinerea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Ponta. "Ne lipseste un numar consistent de voturi daca vorbim doar de opozitie. Evident ca avem nevoie de voturi si din partea parlamentarilor care sustin Guvernul Ponta. In realitate sa stiti ca daca noi pierdem la vot la motiunea de cenzura si aceasta motiune de cenzura nu trece nu pierde PNL, pierde societatea din Romania care in acest moment este vazuta ca oaia neagra a Europei avand un prim-ministru inculpat, un prim-ministru al carui prim termen de judecata in dosarul legat de faptele de coruptie este luni. Va dati seama cam cum vor suna titlurile ziarelor si televiziunilor straine luni in momentul in care prim-ministrul va fi iar pe treptele Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa-si rezolve problema si, din pacate, refuza sa si-o rezolve ca persoana privata, insista, se incapataneaza sa-si rezolve din calitate de prim ministru” a spus Gorghiu, potrivit Mediafax.

Copresedintele PNL a adaugat ca nu doreste sa faca pronosticuri cu privire la sansele acestei motiuni pentru ca acum acest lucru nu mai depinde doar de Partidul National Liberal. "Ceea ce a tinut de noi am facut, acum mingea este in terenul domnului Oprea, in terenul domnului Tariceanu, in terenul domnului Dragnea. Daca dansii au intelepciunea sa puna Romania peste interesele personale ale lui Victor Ponta si peste interesele PSD de a ramane la guvernare cu orice pret, cu orice risc de decredibilizare a tarii noastre, atunci vom avea o sansa de succes pentru romani, nu pentru noi. Dar vom vedea”, a mai spus Alina Gorghiu. Intrebata de ce nu i se acorda prezumtia de nevinovatie lui Victor Ponta, Gorghiu a spus ca nu este vorba de prezumtia de nevinovatie, ci de credibilitatea premierului deoarece nu mai exista nici un sef de guvern in Europa in situatia lui Victor Ponta.

"Nu are nicio legatura cu prezumtia de nevinovatie. Eu nu am spus o secunda ca Victor Ponta este vinovat. Spun doar ca in functia de prim-ministru este nevoie de o persoana a carei credibilitate sa nu fie stirbita, a carei imagine sa fie plus valoare pentru statul roman (…)Nu mai exista nici un premier in situatia lui Victor Ponta in Europa”, a afirmat Gorghiu. In alta ordine de idei, copresedintele PNL a adaugat ca saptamana viitoare vor incepe discutiile cu liderii politici pentru sustinerea motiunii de cenzura precizand ca nu vor fi negociate functii. "Nu negociem insa functii, functiile vor fi discutate doar in care aceasta motiune va fi un succes. Pentru ca nu vrem sa amestecam lucrurile. Pentru noi prioritar acum este sa trimitem acasa o solutie toxica pentru statul roman. Dupa vom avea si discutii in mod concret legate de guvern”, a explicat Gorghiu.

Intrebata daca PNL isi va schimba pozitia privind sustinerea unui guvern de uniune nationala, Gorghiu a raspuns ca nu s-a pus nicio secunda problema ca PNL sa sustina o astfel de varianta guvernamentala deoarece isi doreste o formula fara PSD. "Nu s-a pus nici macar o secunda problema sa accepte PNL un guvern de uniune nationala si credeti-ma ca daca PSD a fost prost la guvernare singur sau in formula cu UNPR si altii, nu va deveni mai bun daca il atasam Partidului National Liberal. Nu, formula pe care ne-o dorim este categoric fara PSD”, a conchis Gorghiu. Copresedintele PNL Alina Gorghiu se afla, duminica, intr-o vizita in judetul Alba, urmand sa participe la Cugir, la manifestarile cultural artistice organizate in cadrul Festivalului "Toamna Cugireana”. Gorghiu va vizita, totodata, Spitalul din Cugir si va avea intalniri cu reprezentantii administratiei locale si cu liderii PNL din zona.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri