Prin Ordonanta de Urgenta aprobata astazi (marti - n.r.), a fost abrogat art.63 din OUG 47/2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 si unele masuri bugetare. Prin acest articol se instituise acordarea unei majorari medii a salariilor de baza cu 22% pentru personalului din cadrul Ministerului Finantelor Publice, ANAF, Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili si Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice", se arata intr-un comunicat al Guvernului, scrie Mediafax.

Executivul a aprobat marti ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru realizarea de investitii la operatorii economici din industria de aparare si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Cateva mii de angajati de la directiile de Finante din tara si din administratia locala au oprit lucrul, marti dimineata, cerand majorarea salariilor si reclamand ca salariile celor din Ministerul de Finante si ANAF au crescut printr-o Ordonanta a Guvernului adoptata "pe ascuns".

Citeste si:

Ministerul Finantelor a anuntat vineri ca functionarii publici si personalul contractual din Ministerul Finantelor, ANAF, Agentia Nationala pentru Achizitii Publice si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili beneficiaza de 25 de clase de salarizare succesive fata de clasa detinuta, incepand cu 1 noiembrie.

Ministerul a precizat ca, astfel, salariile de baza vor fi majorate, in medie, cu 22%, iar de aceasta crestere a salariilor vor beneficia aproximativ 5.700 de persoane.Majorarea salariilor s-a facut prin derogare de la OU 23/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in 2015.

Sursa foto: Arhivafoto.ro