"Am luat si noi act din partea Guvernului Romaniei de aceasta demisie adresata domnului prim-ministru interimar, demisia din functia de viceprim-ministru pentru securitate nationala, precum si din cea de ministru de Interne si delegarea, pentru a asigura continuitatea functionarii, mai ales ca e un minister de mare importanta, domnului secretar de stat Ilie Botos cu competentele", a declarat luni, vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru, scrie Mediafax.

Ioan Chelaru a mai spus ca demisia semanta de Gabriel Oprea este datata 6 noiembrie si "are rezolutia favorabila a premierului interimar".

De asemenea, Chelaru a precizat ca Biroul Permanent a aprobat scoaterea de pe ordinea de zi a sedintei de marti a motiunii simple la adresa lui Gabriel Oprea, desi unii membri ai BP din Opozitie si-ar fi dorit mentinerea dezbaterii.

Citeste si:

"Biroul Permanent a aprobat astazi, luand act de situatia creata prin demisia primului ministru si, implicit, a Guvernului Romaniei, inclusiv a domnului viceprim-ministru, ministrul de Interne Gabriel Oprea, sa scoata de pe ordinea de zi punctele sase si sapte, care se refera la motiunea in sine si la timpii care urmau sa fie repartizati grupurilor parlamentare pentru dezbateri. A fost o discutie, s-a si facut un vot, colegii din Opozitie ar fi dorit sa dezbata chiar daca nu mai exista un obiect, macar sa dicute in Parlament acest subiect", a mai spus Ioan Chelaru.

Liderul UNPR Gabriel Oprea a anuntat vineri ca nu va mai participa la sedintele guvernului interimar si ca si-a delegat atributiile de ministru al Internelor secretarului de stat Ilie Botos. Anuntul lui Oprea a fost facut la finalul consultarilor cu presedintele Klaus Iohannis.