Gabriel Oprea, fostul presedinte al UNPR, a anuntat pe Facebook ca va parasi Uniunea si va ramane senator independent, urmand sa se retraga cu totul din politica la finalul mandatului de parlamentar, decizia venind pe fondul "scenariilor ireale" ca ar fi negociat fuziunea PNL-UNPR la Palatul Cotroceni.

"Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac in legatura cu activitatea mea politica, va anunt ca am decis ca drumul meu sa se desparta de cel al UNPR si sa devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului sa ma retrag din politica", a scrie Oprea, referindu-se la informatiile vehiculate zilele acestea de liderul PSD Liviu Dragnea, potrivit carora el ar fi negociat cu presedintele Klaus Iohannis o fuziune PNL-UNPR, noteaza News.ro.

Fostul lider UNPR mai spune ca va sustine in continuare proiectele ce tin de securitatea nationala si il va sustine pe presedintele Romaniei in tot ceea ce tine de acest domeniu

"Pe fostii mei colegi, alaturi de care am fondat UNPR si alaturi de care am luptat in acesti 6 ani, ii voi pastra in suflet si ii asigur ca in mine vor avea intotdeauna un prieten. Le urez succes, indiferent de drumul pe care aleg sa-l urmeze. Orice ar face si in orice proiect politic s-ar implica, sa nu uite ca misiunea lor este sa faca bine pentru Romania si pentru romani", incheie Gabriel Oprea.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ca un senator, fost UNPR, actual PSD, i-a transmis ca fostul presedinte al UNPR, Gabriel Oprea, le-a spus parlamentarilor progresisti ca a discutat inclusiv cu presedintele Klaus Iohannis despre fuziunea PNL-UNPR si a cerut ca Gabriel Oprea, Valeriu Steriu, actualul presedinte al UNPR ori seful statului ar trebui sa lamureasca acesta informatie.

In 11 mai, procurorii DNA i-au trimit in judecata pe Gabriel Oprea si pe fostii sefi de la DIPI Gheorghe Nicolae, Nelu Zarnica, Nicolae Pavel si Danut Iacob. Senatorul Gabriel Oprea este judecat pentru abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fapta pe care ar fi comis-o cand era viceprim-ministru pentru securitate nationala si ministru al Afacerilor Interne.

Intr-un alt dosar, privind folosirea nelegala a coloanei oficiale, procurorii anticoruptie l-au pus sub acuzare pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea pentru abuz in serviciu. Potrivit DNA, fostul demnitar a folosit coloana oficiala de peste 1.600 de ori in perioada in care a fost ministru de Interne, de multe ori in scop personal.

In 20 octombrie 2015, politistul Bogdan Gigina de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit in timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea, agentul cazand cu motocicleta intr-o groapa.

La inceputul lunii martie, Gabriel Oprea a demisionat din functia de presedinte al UNPR, la o zi dupa ce Senatul a dat unda verde cercetarii sale in dosarul privind masina de lux cumparata de DIPI pentru protectia demnitarilor si folosita de el. Pe 26 martie, UNPR l-a desemnat pe Gabriel Oprea "presedinte fondator" al formatiunii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri