"V-am invitat astazi aici pentru a anunta oficial revenirea in viata politica a Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR). Dupa o perioada tulbure, prin care a trecut partidul, de la inceputul anului 2016, dupa o serie de evenimente nefericite care au creat un context nefavorabil pentru UNPR, iata ca astazi putem spune cu incredere ca suntem pregatiti sa revenim in politica de varf, acolo unde vedem ca este nevoie de noi. Obiectivele noastre principale pentru perioada urmatoare sunt: sa fim reprezentati in Parlamentul European - aceasta este cea mai apropiata tinta electorala -, sa avem un cuvant de spus la alegerile prezidentiale, unde va asigur ca vom sustine candidatul cel mai potrivit sa conduca Romania, si, evident, sa intram in Parlamentul Romaniei", a afirmat Oprea, intr-o declaratie de presa sustinuta la sediul central al partidului.

Gabriel Oprea a adaugat ca partidul sau a adus echilibru in relatiile dintre institutiile statului, l-a sprijinit pe presedintele tarii in proiectele de securitate nationala, indiferent cine a fost acesta, iar el a activat intr-un guvern "bun", Cabinetul Ponta, spre deosebire de situatia de astazi, cand relatiile dintre institutii s-au "deteriorat".

"Va amintesc faptul ca in vara anului 2015 eu aveam 32 de procente in increderea populatiei si peste 500.000 de membri de partid. De cand am revenit, zeci de mii de fosti colegi s-au intors in partid, ii asteptam pe toti sa ni se alature. Noi am adus echilibru in relatiile dintre institutiile statului, noi l-am sprijinit pe presedintele tarii in proiectele de securitate nationala, indiferent de numele lui ori de partidul din care provenea, si evident am activat cu toata implicarea si seriozitatea intr-un guvern bun, spun eu, Guvernul Ponta. Vedem astazi cat s-au deteriorat relatiile dintre Palate, dintre principalele institutii ale statului si vedem efectele pe care le are absenta echilibrului", a sustinut Oprea.

In timpul declaratiei de presa, cateva sute de membri si sustinatori ai partidului, imbracati in tricouri rosii si pe care scria "interesul national", au scandat UNPR-Romania si au fluturat steaguri.

Alegeri partiale duminica in...
Citeste si: Alegeri partiale duminica in 49 de localitati pentru noi primari

Sursa foto: Agerpres Foto