Klaus Iohannis: Astazi si maine sunt convocate doua intalniri internationale importante. Ambele intalniri se vor desfasura in Malta. Prima intalnire: un summit intre UE si tari din Africa. Scopul acestei intalniri este de a gasi cele mai bune cai pentru a opri migratia pe ruta sudica, din Italia spre Europa.

A doua intalnire: Consiliul European Extraordinar. Va avea tema centrala tot migratia, insa ne vom concentra mai degraba pe o abordare generala. S-a vazut ca inca este nevoie de foarte multa coordonare pentru a progresa pentru un control eficient al fluxului de refugiati. Vom discuta despre intarirea controlului la grantile exterioare, despe gestionarea fluxurilor de refugiati si despe hot-spoturi, locurile unde vor fi primiti si inregistrati refugiatii.

Pozitia Romaniei este deja binecunoscuta, nu avm motive sa schimbam aceasta poztie. Romania este solidara cu restul statelor UE si doreste ca impreuna cu acestea sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a putea gestiona acest flux important de refugiati. Romania are un control riguros la propriile granite.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.