"L-am retras (pe Andrei Baciu – n.r.) pentru ca asa am decis eu. Am aflat uitandu-ma in presa. Colegii mei, colaboratorii mei care urmaresc presa mi-au semnalat acest lucru si in urmatoarele cinci minute am luat decizia", a declarat Ciolos.

Intrebat cand a aflat ca Baciu este rezident, Ciolos a spus ca dupa ce l-a nominalizat. "Eu l-am luat, dincolo de aceste lucruri, pentru experienta pe care am vazut-o, nu am avut aceste detalii in CV-ul pe care mi l-a prezentat, dar am vazut experienta si din discutiile pe care le-am avut cu el mi s-a parut ca sunt anumite idei interesante", a declarat Ciolos.

Intrebat de ce l-a retras pe Andrei Baciu, Ciolos a spus: "Pentru ca sunt niste lucruri pe care dansul, din pacate, nu mi le-a spus. Dincolo de calitati, competente profesionale si idei, aceste lucruri care au fost semnalate in media sunt pentru mine foarte sensibile si nu vreau sa patez in niciun fel imaginea si integritatea acestui guvern si de aceea am luat aceasta decizie foarte rapid, imediat ce am aflat."

Premierul desemnat a mai spus ca si-a asumat propunerea si ca isi asuma, de asemenea, si decizia de a-l scoate de pe lista.