Mihai Selegean, in varsta de 40 de ani, este absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti. In perioada, 2000 -2001 a urmat cursurile Universitatii Central Europene din Budapesta, Programul de Dreptul Afacerilor. In prezent detine functia de director juridic la BRD, potrivit Mediafax.

De asemenea, Mihai Selegean a fost, in perioada 1997-2003, consilier juridic la Ministerul Justitiei. Intre 2003 si 2004 a ocupat functia de director adjunct al Institutului National al Magistraturii, pentru ca apoi sa devina director al INM (2004-2008). Selegean a fost sef de Cabinet al ministrului Justitiei, pentru cateva luni (mai-iulie 2003), pe vremea cand ministerul era condus de Rodica Stanoiu.

El a urmat mai multe stagii de pregatire profesionala in strainatate: stagiu de formare la Law School Admission Council, Newtown, Pennsylvania, USA, stagiu de formare la Scoala Nationala de Magistratura din Franta, Paris si Bordeaux, cursuri la Institutul de Drept Umanitar, San Remo, Italia si un stagiu la Comisia Europeana a Drepturilor Omului, Strasbourg.