"Proiectul de buget l-am construit in asa fel sa includem deciziile luate de Parlament pana acum si cele referitoare la codul fiscal si cele referitoare la maririle salariale, inclusiv cea de 10 la suta ( pentru toti bugetarii -n.r.). In proiectul de buget pe care il vom inainta Parlamentului vor fi incluse deciziile deja luate de Parlament prin diferite acte normative", a declarat premierul Dacian Ciolos, miercuri seara, la Romania TV, potrivit Mediafax.

Intrebat despre marirea pensiilor, primul-ministru a confirmat ca acestea vor fi indexate cu 5 la suta, masura gasindu-se in proiectul bugetului de stat pe 2016.

"Da, e 5 la suta, deci ceea ce a fost calculat in bugetul initial. Am mentinut cresterea aceasta, nu pentru ca asa a decis PSD-ul, ci pentru ca consideram ca e o masura justa si ne-o asumam", a aratat primul-ministru, care, insa, a refuzat sa spuna daca contributia la pensiile private obligatorii (Pilonul II) va creste de la 5 la 5,5 la suta, cum era prevazut in varianta de buget pregatita de fostul guvern.

Citeste si:

Solicitat sa raspunda daca a fost nevoit sa taie bani de la investitii pentru a avea resurse financiare pentru majorarile salariale, premierul a spus ca va explica toate aceste aspecte la momentul potrivit.

"Cand o sa prezentam bugetul, atunci o sa explicam toate elementele care au stat la baza calculelor, nu vreau sa ma apuc sa va spun tot felul de elemente disparate, ce pot sa va spun este ca prin investitii nu vom scadea alocarile bugetare fata de ceea ce a realizat guvernul pana in momentul de fata, ci mergem chair cu o ambitie mai mare pentru ca investitiile sunt importante", a precizat Ciolos.