Klaus Iohannis: Cea mai tragica lectie a anului 2015 se numeste Colectiv. Concluzia, coruptia ucide

Klaus Iohannis a afirmat, in plenul Parlamentului, unde isi prezinta bilantul la un an de la preluarea mandatului, ca ”cea mai tragica lectie a anului 2015 se numeste Colectiv”, aratand ca aceasta a scos la iveala problemele multor sisteme, iar ”coruptia ucide” este ”concluzia dura”.

”Cea mai tragica lectie a anului 2015 se numeste Colectiv, evenimentul care a indurerat o natiune intreaga si care a scos la iveala problemele multor sisteme, perpetuate de ani de zile, pe care am ajuns sa le toleram. Sunt lcururi pe care nu avem dreptul moral sa le dam uitarii. Cea mai dura concluzie este aceea ca pur si simplu coruptia ucide, ca se pot pierde vieti nevinovate daca nu respectam legi si reguli si daca noi, ca societate, inchidem ochii la nerespectarea lor”, a spus presedintele Klaus Iohannis in discursul sustinut in Parlament, conform Mediafax.

La discursul sustinut de Klaus Iohannis in plenul reunit al celor doua Camere participa si premierul Dacian Ciolos si membri ai Cabinetului sau, reprezentanti ai Corpului diplomatic, precum si sefii unora dintre institutiile statului. La sedinta sunt prezenti 399 din cei 547 de parlamentari.
Klaus Iohannis implineste un an de mandat in 21 decembrie, perioada in care Parlamentul se va afla deja in vacanta, astfel incat presedintele adreseaza acest mesaj miercuri, chiar inaintea votului asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2016.

Discursul de miercuri este al patrulea pe care presedintele il sustine in fata Parlamentului, de la depunerea juramantului si preluarea mandatului. Prima alocutiune a avut loc in luna februarie, cand presedintele a cerut ca pana la finalul sesiunii parlamentare sa existe o noua legislatie privind alegerile. A doua oara, Klaus Iohannis s-a adresat Parlamentului in luna iunie, prezentand noua Strategie Nationala de Aparare. Al treilea discurs a fost sustinut in fata parlamentarilor in luna septembrie, cand presedintele a vorbit despre criza refugiatilor, votul prin corespondenta, un cod al incompatibilitatilor si reglementari privind alesii locali.

Klaus Iohannis le-a promis senatorilor si deputatilor, in primul sau discurs, ca va veni in fata lor la fiecare inceput de sesiune parlamentara. Klaus Iohannis a castigat alegerile prezidentiale in 16 noiembrie 2014, iar in 21 decembrie el a preluat oficial mandatul de la predecesorul sau, Traian Basescu.

Citeste si:
Iohannis cere reexaminarea legii privind organizarea alegerilor...
Iohannis cere reexaminarea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri