Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, barbatul, cetatean bosniac si sarb, a fost depistat in 1 noiembrie in judetul Timis, fiind urmarit international de Interpol Sarajevo pentru crime de razboi, scrie Mediafax.

Biroul National Interpol Bucuresti a transmis informarea de urmarire internationala catre Parchetul Curtii de Apel Timisoara, iar in 2 noiembrie instanta a dispus arestarea provizorie in vederea extradarii, pentru 30 de zile.

"Persoana in cauza este banuita ca, incalcand legislatia internationala si in special Conventia de la Geneva cu privire la protectia populatiei civile, ca membru al armatei, impreuna cu alte persoane, ar fi aplicat masuri de intimidare si violente fizice asupra unor etnici bosniaci, care au fost supusi muncii fortate intr-un lagar de concentrare", precizeaza Politia Romana.

Reprezentanti ai Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) au declarat ca joi dimineata barbatul, Savic Grozdan, este escortat de catre politistii de la SIAS la Aeroportul "Henri Coanda" Bucuresti, unde va fi predat autoritatilor bosniace.

Sursa foto: Shutterstock