Legea pensiilor speciale pentru parlamentari asteapta avizul din partea Ministerului Finantelor si Ministerului Muncii

Birourile Permenente Reunite ale celor doua Camere au decis sa ceara aviz consultativ din partea Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Muncii privind normele de aplicare a legii pensiilor speciale pentru parlamentari, a declarat, joi, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

"Au fost prezentate spre aprobare BPR normele metodologice pe care trebuie sa le aprobe intai BPR si apoi plenul reunit, dar am considerat necesar, avand in vedere riscurile inerente ale unei necoordonari cu ministerele de specialitate, sa solicitam un aviz consultativ din partea Ministerului Finantelor Publice si a Ministerului Muncii si atunci am amanat cu doua saptamani aceasta chestiune", a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, conform Mediafax.

Calin Popescu Tariceanu a explicat ca BPR au cerut avizul ministerelor de resort pentru a evita ca "o anumita laxitate a legii sa nu se perpetueze in normele metodologice". "Vrem sa fim foarte atenti cu modul in care sunt cheltuiti banii publici", a mai spus Tariceanu.

Presedintele Senatului nu a putut preciza daca pensiile speciale pentru parlamentari vor putea fi acordate incepand cu luna martie, afirmand ca acest lucru depinde de decizia pe care o vor lua BPR, dupa promirea avizelor de la ministerele de resort.

Tariceanu a mai spus ca banii care ar trebui sa acopere aceste pensii speciale care au fost solicitate pana in prezent de peste 400 de parlamentari nu sunt prevazuti intr-un capitol separat al bugetului institutiei, insa vor trebui sa fie platiti conform legii.

Potrivit proiectului de norme de aplicare prezentat in sedinta de joi, sumele platite necuvenit, cu titlu de indemnizatie pentru limita de varsta, se recupereaza in conditiile legii.

Plata indemnizatiei pentru limita de varsta se efectueaza lunar de catre camera Deputatilor si Senat, pe teritoriul Romaniei, la data de 15 ale lunii curente pentru drepturile aferente lunii anterioare.

Plata drepturilor se face prin plata directa beneficiarului in numerar, prin mandat postal sau prin virament bancar in contul personal al beneficiarului.

Lunar, se va emite un inscris care va evidentia toate elementele de calcul privind sumele lunare si care se va comunica beneficiarului prin mandat postal odata cu plata indemnizatiei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri