Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, considera ca, avand in vedere decizia CCR in cazul Kovesi, seful statului trebuie sa dea curs cererii de revocare din functie a procurorului sef al DNA, formulata de ministrul Justitiei, scrie Agerpres.

"CCR, practic, subliniaza ca Ministerul Public functioneaza sub autoritatea ministrului Justitiei, asa cum este trecut in mod explicit, clar si fara echivoc in Constitutie. Presedintele nu are decat un rol solemn de a da greutate si legalitate deciziei de numire, implicit de revocare in cazul procurorilor. Vorbim de legislatia in vigoare in momentul de fata. Deci presedintele nu poate sa aiba un rol decisiv nici in numirea, nici in revocarea... Aprecierea functionarii Ministerului Public si a procurorilor revine in totalitate ministrului Justitiei. Si ma bucur ca aceasta decizie... Speram ca asa va fi, dar am asteptat cu nerabdare punctul de vedere exprimat de Curtea Constitutionala si ma bucura ca limpezeste in acest fel unele din lucrurile care in trecut au creat confuzie si controverse. (...) Decizia privind revocarea care este luata de ministrul Justitiei nu poate sa fie nicidecum contrazisa de presedinte. Presedintele trebuie sa dea curs cererii de revocare care o priveste pe sefa DNA", a precizat Tariceanu, miercuri, la Senat.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Liviu Sova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri