Presedintele PNL, Ludovic Orban, ii cere lui Calin Popescu Tariceanu sa demisioneze de la sefia Senatului si sa se puna la dispozitia Justitiei in dosarul in care DNA il acuza de luare de mita.

"Ii solicit demisia din functia de pesedinte al Senatului dl Calin Popescu Tariceanu si punerea la dispozitia Justitiei. Cererea de urmarire penala este o forma prin care dl Tariceanu, in cazul in care se considera nevinovat, se poate apara de suspiciunile si acuzatiile care i se aduc.

Decizia daca un cetatean este sau nu este vinovat e luata de instanta de judecata. Orice incercare de victimizare politica, ca urmare a acestei cereri de urmarire penala, nu face altceva decat sa arate o data in plus ca Dragnea si cu Tariceanu folosesc puterea politica nu pentru a imbunatati viata cetatenilor, ci ca uzeaza de puterea politica pe care au dobandit-o numai in scop personal si pentru a scapa de anchetele penale sau urmarile faptelor comise de cei doi.

Solicitam tuturor senatorilor sa voteze asa cum va vota PNL si anume in favoarea cererii de urmarire penala", a declarat Ludovic Orban, potrivit Ziare.com.

Liderul liberalilor i-a cerut lui Calin Popescu Tariceanu sa procedeze "asa cum au procedat toti liderii PNL si cum a procedat PNL votand la toate cererile de urmarire penala la vedere".

Reamintim ca si Ludovic Orban si Vasile Blaga s-au retras din viata politica imediat dupa inceperea urmaririi penale pe numele lor de catre procurorii DNA, iar ulterior au fost achitati in instanta si au revenit in activitatea PNL.

"Justitia nu se face in Parlament, se face in instantele de judecata", a subliniat Ludovic Orban, criticand "propaganda mizerabila" si "scenariile fantasmagorice" la care recurg Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea pentru a scapa de problemele in Justitie.

In context, presedintele PNL a reamintit ca "nu mai este Codruta Kovesi seful DNA, la conducerea DNA e un procuror care asigura interimatul si care nu poate fi suspectat ca are un partizanat politic", la DIICOT "Tudorel si-a impus omul pe care l-a vrut", iar la Parchetul General e o procedura in curs de revocare a lui Augustin Lazar.

"Nu se mai pot plange, nu se mai pot victimiza, nu mai pot sa inventeze dusmani invizibili", a subliniat presedintele PNL, referindu-se la cei doi lideri ai coalitiei de guvernare.

Miercuri, la Senat a ajuns solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale pe numele lui Calin Popescu Tariceanu, suspectat ca ar fi luat mita circa 800.000 de euro in dosarul Microsoft. Cererea va ajunge la Comisia Juridica si apoi va fi supusa votului in plenul Senatului.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri