Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, sambata, la Timisoara, ca premierul Viorica Dancila se bucura de toata sustinerea sa si a ALDE, iar gestul liderului PNL, Ludovic Orban va fi catalogat drept "o ratacire politica".

"Credem ca acest demers (al lui Ludovic Orban - n.r.) va fi catalogat ca o ratacire politica. (...) Profit de ocazie sa spun si in calitate de presedinte al ALDE si al Senatului, ca primul ministru al Romaniei se bucura de sustinerea si de increderea noastra la nivel politic si institutional. Actiunea pe care a intreprins-o domnul Orban depaseste granitele luptei politice. In lupta politica, intre majoritate si opozitie - sigur ca intotdeauna e bine sa existe dispute, controverse, Opozitia trebuie sa-si joace rolul ei de a fi ca un fel de cenzor al ceea ce face Puterea, dar actiunea domnului Orban, demersul la nivel penal depaseste limitele normale", a spus Tariceanu, conform Agerpres.ro.

In opinia sa, gestul liderului PNL reprezinta "o incercare disperata a statului paralel (...) de a-si mentine controlul asupra politicii din Romania".

De asemenea, presedintele ALDE considera ca "scoaterea la suprafata a protocoalelor secrete incheiate in trecut intre serviciile de informatii si institutiile din domeniul Justitiei" confirma afirmatiile sale despre "necesitatea curmarii abuzurilor si exceselor in Justitie de incalcare grosolana a drepturilor si libertatilor".

"Aceasta situatie inacceptabila, in care prin protocoalele secrete s-a adaugat la lege, s-a creat legislatie paralela si secreta, s-a creat imposibilitatea realizarii echilibrului dintre aparare si acuzare, sunt lucruri foarte grave pe care noi le-am semnalat si le-am si sanctionat. Acest demers pe care l-am intreprins si continua (...) slabeste puterea statului paralel", a adaugat Calin Popescu Tariceanu.

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu a participat, sambata, la Conferinta judeteana de alegeri care-si va desemna presedintele. Singurul candidat la aceasta functie este actualul presedinte, deputatul Marian Cucsa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri