Delegatia permanenta a ALDE a votat luni, in sedinta, iesirea partidului de la guvernare si sustinerea candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile prezidentiale din 10 noiembrie, a anuntat liderul formatiunii, Calin Popescu Tariceanu.

Totodata, el a anuntat ca va demisiona de la conducerea Senatului, scrie Agerpres. "Azi dimineata am avut o intalnire cu doamna premier, Viorica Dancila, in calitatea dansei de presedinte al PSD (...) pentru a discuta in legatura cu salvarea situatiei - ramanerea sua parasirea coalitiei de guvernare. Si am asteptat de la doamna prim ministru sa spuna daca are in vedere un plan articulat pentru relansarea guvernarii care sa presupuna mai multe componente. (...)", a spus Calin Popescu Tariceanu.

El a adaugat ca "la toate aceste intrebari la care asteptam un raspuns favorabil, astfel incat guvernarea sa poata continua (...), din pacate n-am avut niciun fel de contrapropunere. (...) Colegii au luat hotararea de a se renunta al continuarea guvernarii impreuna laturi de PSD".

Ministrii ALDE care nu se retrag din Guvern vor fi exclusi din partid, a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

"Pe calea de consecinta a deciziei de a iesi de la guvernare, Biroul Politic si Delegatia Permanenta au hotarat retragerea ministrilor din Guvern si cei care nu vor face acest lucru vor suporta consecintele. Consecintele inseamna excluderea din partid. Eu nu am niciun fel de informatie legata de vreun membru al ALDE care sa nu respecte aceasta decizie", a declarat Calin Popescu Tariceanu, intrebat cum comenteaza faptul ca ministrul de Externe, Ramona Manescu, nu ar dori sa-si dea demisia din Guvernul condus de premierul Viorica Dancila.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri