Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, intr-un interviu pentru MEDIAFAX, ca nu este de acord cu varianta remanierii, emisa de premierul Viorica Dancila, spunând ca in prezent Guvernul functioneaza din inertie si este nevoie de un gest puternic, de forta al sefului Executivului.

"Nu sunt multumit cu acest raspuns (n..r.: al premierului Viorica Dancila, privind remanierea) si am sa va explic despre ce este vorba pentru ca am vazut in ultimele zile si foarte multe comentarii neavenite, aprecieri ca ALDE santajeaza premierul sau PSD. Nu poate fi vorba de un asfel de lucru pentru ca nu cerem nimic. Nu am cerut posturi guveramentale, avem. Nu am cerut alte pozitii sau avantaje care sa poata sa indreptateasca folosirea acestui termen.

Am avut insa o discutie cu doamna premier in care, bazat pe experienta mea de premier, i-am recomandat sa incerce sa gândeasca o restartare a guvernarii, in sensul de a-i da posibilitatea sa treaca din aceasta defensiva in care se afla Guvernul, si practic si coaltia, de o buna bucata de vreme, intr-o situatie de ofensiva”.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
SURSE Dancila nu s-a prezentat la negocierile cu ALDE