Seful Executivului a semnat decizia de eliberare din functie a presedintelui ANAF. De asemenea, Ciolos l-a demis si pe vicepresedintele ANAF, Mihai Gogancea-Vatasoiu, conform Mediafax.

Deciziile urmeaza sa fie publicate in Monitorul Oficial si vin dupa discutii ale premierului atat cu Gelu Diaconu, cat si cu ministrul de Finante.
Premierul Dacian Ciolos a confirmat joi la pranz ca il va demite pe Gelu Diaconu precizand ca asteapta o propunere de inlocuire de la ministrul de Finante.

Primul-ministru a subliniat ca ''este important sa nu mentinem o stare de ambiguitate la ANAF'', pentru ca aceasta sa ramana o ''structura credibila''.

Presedintele ANAF, Gelu Diaconu, a refuzat, joi, cererea ministerului Finantelor de a-si prezenta demisia, calificand dosarul DNA in care este urmarit penal pentru abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului, alaturi de vicepresedintele Mihai Gogancea-Vatasoiu, drept "kafkian".

Citeste si:

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a cerut demisia presedintelui ANAF, Gelu Stefan Diaconu, si a vicepresedintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vatasoiu, dupa ce acestia au fost pusi sub acuzare de catre DNA in dosarul deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun.

Diaconu si Gogancea-Vatasoiu sunt urmariti penal pentru favorizarea faptuitorului si abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, a transmis DNA. Presedintele ANAF a stat miercuri circa o ora la sediul DNA.

Daniel Diaconescu, directorul Directiei Fiscale din cadrul ANAF, a fost numit presedinte-interimar al Fiscului, conform Digi24.

El a contribuit la programul de modernizare a autoritatii fiscale sub programul derulat impreuna cu Banca Mondiala. De asemenea, a fost managerul unuui proiect pilot de reducere a muncii nedeclarate In perioada 2005-2009 a condus Directia de analiza de date din cadrul departamentului de lupta antifrauda.

Sursa foto: Mediafax Foto